iOS 11 Public beta 1

iOS 11 Public beta 1 Yayınlandı. Nasıl Yüklenecek?

Merakla beklenen yeni mobil işletim sistemi iOS 11 için, sonunda herkese açık sürüm yayınlandı. iOS 11 Public beta 1 sürüm olarak yayınlanan yeni betayla beraber cihazı işletim sistemini destekleyen tüm kullanıcılar iOS 11 deneyimini yaşayabilecek. İşte detaylar.

Apple’ın yeni işletim sistemi olan iOS 11, uzunca bir süredir gündemde olan konulardan bir tanesi olarak biliniyor. Yayınlandığı andan bu yana sürekli yeni işletim sisteminin yeniliklerini ortaya koyan beta sürümleriyle beraber daha da çok dikkat çeken Apple’ın, son olarak ise iOS 11 beta 2 sürümünü geliştiriciler için yayına sunduğunu görmüştük.

Genel olarak işletim sisteminde belli hataları gideren ve bazı hataların yerine yeni özellikler sunan beta 2 sürümünden sonra herkese açık sürüm için de belli başlı haberler gelmeye başlamıştı. Son olarak herkese açık sürüm için Apple’ın iyileştirmeler yaptığının bilgisini almıştık. Şimdi ise merakla beklenen yeni seri işletim sisteminin herkese açık olarak adlandırdığımız public beta 1 sürümü yayınlandı.

iOS 11 Public beta 1

iOS 11 Public beta 1 Yükleme Ayarları Neler?

iOS 11 Public beta 1 sürümü yayınlanmış olsa da bu durum hemen herkesin iOS 11 yükleyebileceği anlamına gelmiyor. Desteklenen cihazlarda kullanıcıların iOS 11 Public beta 1 sürümünü kullanabilmeleri için ufak tefek bazı ayarlamalar yapmaları gerekiyor. Bu noktada ilk olarak beta programı içerisinde yer almanız lazım. Bunun için öncelikle beta profilini indirmemiz gerekecek. iOS 11 Public beta 1 için öncelikle beta adresine girmemiz gerekiyor.

Cihazınız için uygun profili indirmeniz gerekiyor. Ardından iOS 11 Public beta 1 sürümünü yüklemek adına cihazınızın OTA güncellemesi bölümüne gitmeniz gerekiyor. OTA güncellemeleri bölümünde beta profilinizi indirdikten sonra Public beta 1 serisini göreceksiniz. Burada yeni işletim sistemini indirmeniz gerekecek.

İndirme işleminden sonra iOS 11 Public beta 1 yükleme işlemi gerçekleştirilecek. Tüm bu işlemler çok kısa bir süre içerisinde gerçekleştirildikten sonra yeni beta sürümünün işlemi tamamlanmış demektik. Bundan sonrada aynı şekilde OTA üzerinden beta güncellemelerini almaya devam ediyorsunuz. Final sürümüne kadar güncellemeler bu şekilde devam edecek gibi gözüküyor.