iOS 11 ozelligi TouchIDi hizli bir sekilde devre disi birakmaniza izin verebilir

iOS 11 özelliği, TouchID’i hızlı bir şekilde devre dışı bırakmanıza izin verebilir

iOS 11 özelliğiyle birlikte TouchID için yeni bir güncellemeyle bir sorun artık çözülmüş gibi duruyor.

Yeni gelen özellik birçok kişi tarafından “polis düğmesi” olarak ifade ediliyor. Çünkü iPhone’un sahibi güncelleme sırasında Bir TouchID’i açıp açmama konusunda bir hüküm oluşturma yoluna gidiyor. Bu bakımdan rahatsız edilmek istenen kişilere, sadece gizlilik ve güvenlik değil ile sınırlı kalmayıp, herkesin ve polislerin daha zor durumlarda cihazınızı açmamaları için zor ve karmaşık bir şifre ayarlamalarını sağlıyor.

Şuan için polis sizin kilidinizi açmak için parmak izini kullanma hakkına sahip. Ancak sizin şifrenizi zorla kullanma hakkına sahip değil. Korunması gereken kanunla ispatlanmış bir durum olduğunu belirtelim.

https://twitter.com/alt_kia/status/898067522234097664

Twitter kullanıcısı olan @alt_kia’nın ifade ettiği telefonun kilidini açma ve kapatma düğmesine hızlı bir şekilde beş kez basmanız ile ikinci bir ekran açılacaktır. Bunla beraber telefonda herkesin uzun bir parola kilidi eklemesi isteniyor.

Bu işlem ile telefon kilidinizi açmanız veya 155’i aramanız gibi acil durum seçenekleri yer alacak. Daha önce bahsettiğimiz gibi yardım çağırma seçeneği güç düğmesine beş kez bastıktan sonra açılmaktadır.