iOS 11 Konsept Videosunda Neler Öne Çıktı?

iOS 11 işletim sistemi için beklenen özellikler ortaya çıkmaya başladı. Son olarak iOS 11 konsept videolarıyla beraber beklenen özellikler bir kez daha görüntülendi. İşte detaylar.

WWDC 2017 etkinliği öncesinde artık Apple’ın tanıtımını yapacağı ürünlerin netlik kazanmaya başladığı görüyoruz. Bu noktada özellikle iPhone kullanıcılarını sevindirecek en büyük gelişme ise iOS 11 işletim sistemi olacak. Yeni seri iPhone akıllı telefonları ve iPad tabletleri için gelecek olan iOS 11 işletim sistemiyle ilgili olarak ise sürekli yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Tanıtıma sadece iki gün kalmışken gelen son konsept video da iOS 11 serisi için en net bilgileri ortaya koymuş oldu. Daha önceden haberimizde bu konu hakkında bilgi verilmişti.

Apple’a oldukça yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre hazırlanan yeni konsept video üzerinde ilk olarak dikkat çeken noktanın ise arayüz olduğunu belirtelim. Bildirim sistemlerinin değiştiği, kilit ekranında sistemlerin değiştiği ve 3D Touch bölümünde de değişikliklere gidildiği belirtilen iOS 11 işletim konsept videosunda tek değişikliklerde bunlarla sınırlı değil. Bunun dışında yeni mobil işletim sisteminin Siri desteğini de tamamen değiştireceğinden bahsediliyor.

Daha Akıllı, Daha Hızlı Siri

iOS 11 işletim sistemine en yakın konsept videosu olarak değerlendirilen yeni konsept videosunda yer alan detaylara göre Siri’nin bir hayli değiştiğini görüyoruz. Artık Siri’nin sadece belli başlı komutlar üzerine çalışmadığı daha özel sorulara cevap verebileceği belirtiliyor. Bunun dışında ilgi çeken bir başka nokta ise Siri’nin çevrim dışı olarak da çok daha detaylı bir çalışma yapabilmesi. Haliyle iPhone kullanımını baştan sonra değiştirecek bir Siri’nin hazırlandığı düşünülüyor. Kısacası artık çok daha akıllı bir sanal asistan karşımızda olacak.

https://youtu.be/Nv3_1p2Ow2I

Karanlık Mod ve Çift Ekran

Bir diğer ipucu ise karanlık mod ve çift ekran üzerine. Daha önce güncelleme ile Apple Watch akıllı saatlerine getirilen dark mode, şimdi ise iOS ile iPhone ve iPad tabletlere geliyor. iOS 11 konsept videosunda da üzerinde bir hayli durulan bir konu olarak dikkat çeken karanlık modun, daha önce Apple’ın açıklamalarında da dikkat çeken noktalar olduğunu biliyoruz.

Bunun dışında Android işletim sistemlerinde uzun süredir kullanılan çift ekran sistemiyle beraber artık aynı ekranda iki uygulamanın çalıştırılmasına da izin verilecek. Bölünmüş ekran sisteminin ne kadar farklı bir yapısı olacağı ise merak konusu.

iPad Ön Planda

Konsept videosunda yer alan detaylara göre genel bazda değerlendirilecek olursak bildirim sisteminde yapılan değişiklik ve çift ekran gibi sistemler iPhone akıllı telefonlarından çok iPad tabletlerde ön plana çıkacak gibi. Özellikle uygulama kullanımında yapılacak olan çift ekran, akıllı panel kullanımı gibi özelliklerin iPad üzerinde öne çıkması bekleniyor.  Tüm bu özelliklerle beraber şimdiye kadar ki en iyi iOS işletim sistemi olması beklenen iOS 11 için geri sayımda başlamış durumda. Uzun süredir konuşulan özelliklerin ne kadarının gerçek olacağı ise 5 Haziran WWDC 2017 etkinliğinde netlik kazanacak.