IOS 11 Beta 4teki Yenilikler Ekran Kilidi ve Bildirim Merkezi Degisikligi Yeni Simgeler ve Daha Fazlasi

IOS 11 Beta 4’teki Yenilikler: Ekran Kilidi ve Bildirim Merkezi Değişikliği, Yeni Simgeler ve Daha Fazlası

Apple bu sabah geliştiricilere iOS 11’in dördüncü beta sürümünü ekledi ve şimdiye kadar gördüğümüz en önemli değişikliklerin bazılarını bir iOS 11 beta sürümüne getirdi.

Kilit ekranında Bildirimleri temizlemek için çok arzu edilen bir hızlıca kaydırma özelliği eklendi ve ayrıca işletim sistemindeki simgeler için birkaç görsel düzenleme mevcut. Aşağıdaki video ve postadaki tüm değişiklikleri ana hatlarıyla belirttik.

https://youtu.be/gXYY5DNfs_8

– Yeni simgeler – Apple, Kişiler, Notlar ve Anımsatıcılar uygulaması için yeni simgeler geliştirdi. Uygulama simgelerinden bazıları, bazı kişilere hatırlatıcıların mermileri gibi simgesinin yanlış tarafında gösterilen bazı ayrıntıları dinleyebilir. Bunun nedeni, Apple’ın soldan sağa doğru sağdan sola okunan diller için simgeleri ters çevirmesi ve daha sonraki bir beta’da düzeltilmesi gerektiğidir.

yeni simgeler

Ayarlar uygulamasındaki Kişiler için yeni bir simge bulunurken Ayarlar’daki Notlar ve Anımsatıcılar simgeleri aynı kalır.

– Bildirim Merkezi – Silme veya görüntüleme seçeneklerini ortaya çıkarmak için Kilit ekranındaki Bir Bildirimde şimdi sola doğru hızlıca geçebilirsiniz. Görünümü tıkladığınızda veya Bildirim’i kendiniz de dokunarak, ilişkili uygulamayı açmak için cihazınızın kilidini açmak için Dokunmatik Kimlik’i kullanmanızı söyleyen yeni bir ekran açılır.

ios11b4notifications

Bir simgeye dokunmanın yanı sıra açmak için görüntüleme seçeneğini kullanmaya ek olarak, sağa kaydırırsanız bir Bildirim de açılacaktır. Soldaki tam bir slayt, temizle düğmesine dokunmaksızın bir Bildirimi otomatik olarak temizler.

– Ayarlar (Kapasite) – Ayarlar uygulamasının Genel bölümünde, “Hakkında” yı seçtiğinizde Kapasite listeleme, bir cihazın sahip olduğu depolama alanının miktarı, iOS’un boyutundan çıkarılması yerine, cihazın sahip olduğu toplam depolama alanını gösterir.

capacityios11

– Ayarlar (AirDrop) – Genel altındaki Ayarlar uygulamasında, Şimdi, AirDrop için ayrılmış bir bölümdür; bu, herkesin kullanabileceği veya kişilerle sınırlandırılmasına izin verir. Daha önce, bu ayarları değiştirmek için yalnızca Kontrol Merkezi kullanılabilir.

airdropios11

– Ayarlar (Hesaplar ve Parolalar) – Ayarlar uygulamasının Hesaplar ve Parolalar bölümünde, anahtar simgesi şimdi yatay olarak görüntülenmek yerine dikey olarak yönlendirilir.

accountsandpasswordsios11

– WiFi simgesi – Bir WiFi ağına bağlandığınızda gösterilen ekranın sol üst köşesindeki WiFi simgesi , daha kalın, daha düzgün hatlarla hafifçe sıkıştırılmıştır .

ios11wifiicon

– App Store – App Store’un Güncellemeleri sekmesini yenilemek için aşağı doğru çekme seçeneği var.

ios11appstoreupdatespulltorefresh

IOS 11 beta 4 şu anda geliştiricilerle sınırlı,