iOS 11 Beta 3

iOS 11 Beta 3 Sürümü Geliştiriciler İçin Yayında

iOS 11 Beta 3 sürümü yayınlandı. Yeni beta sürümünün getirdiği özellikler neler? Yeni beta sürümü nasıl bir değişim getirdi? İşte tüm detaylarıyla yeni beta sürümü.

Apple yeni işletim sistemi iOS 11’in herkese açık olan sürümü geçtiğimiz haftalarda yayınlanmıştı. Geçen hafta yayınlanan yeni sürümün sonrasında herkes iOS 11 işletim sistemini kullanabilir hale gelmişti. Sonbahar aylarında final sürümü yayınlanması beklenen yeni işletim sisteminin beta sürümleri de yayınlanmaya devam ediyor.

Son olarak ise iOS 11 Beta 3 sürümünün yayınlandığını gördük. Yeni işletim sistemi beta sürümünün yayınlanmasının hemen sonrasındaysa yeniliklerin ortaya koyan birde bilgilendirme yayınlandı. Fakat hemen belirtelim yeni serinin detaylı sürüm notları henüz gelmiş değil. Şimdilik elimizde olan bilgilerle yeni beta sürümün değişikliklerine bakalım.

iOS 11 Beta 3 Bilinen Yenilikler

Yeni beta sürümüyle iPad için özel iyileştirmelerin geldiğini belirterek işe başlayalım. Artık iPad modellerinde çoklu görevlerde, çoklu görevleri kapatmak için “x” işareti yerine daha kullanışlı bir sistem getirilmiş durumda. Bu sistem sayesinde kullanıcılar çoklu görev uygulamalarını yukarı doğru kaydırarak uygulamaları kapatabiliyor.

iOS 11 Beta 3

Bunun dışında yeni işletim sistemi sürümüyle beraber, arazyüzlerinde değiştirildiğini de söylemek gerekiyor. Çok daha kapsamlı bir arayüz sunan betanın, kontrol merkezinde 3D Touch menülerini de geliştirdiğini de söylemek gerekiyor. Kamera ve not uygulamalarında 3D Touch yeteneklerinin arttığını ve yeni arayüzler sunulduğunu gördük.

Bildirim merkezinde de yenilikler olduğunu görüyoruz. Artık tüm bildirimleri sadece sola doğru kaydırma hareketiyle görüntülemeniz mümkün.

Tüm yenilikleriyle iOS 11 Beta 3 sürümünden ne kadar kullanışlı bir işletim sistemi olacağı görülen iOS 11’in, bu beta serisinde yenilikler ortaya çıkmaya devam ettikçe sitemize ekleyeceğiz. Genel performans artışları sağlayan yeni beta sürümünün herkese açık sürümlerinin de kısa sürede gelmesi bekleniyor. Yeni sürümler geldiğinde sitemize ekleyeceğiz.