iOS 11.4 bazı telefonların şarj kullanımını iki katına çıkardı!

iOS 11.4‘e geçiş yaptıktan sonra akıllı telefon şarjının çok daha hızlı tükendiğinden şikayetçi olan kullanıcı sayısı giderek artıyor.


Yeni bir iOS sürümü, yeni bir sorun. iOS 11.4 kullanıcıları, işletim sisteminin yeni sürümüne geçiş yapmalarından bu yana akıllı telefonlarının çabucak şarjının tükendiğinden şikayetçi oldu. Apple’ın resmi web sitesinde konuyla ilgili olarak açılan başlığa tam 33 sayfalık yorum yapıldı ve bu yorumların tümü şarjın hızlı bir şekilde tükenmesiyle ilgili. Sorunu ilginç kılan unsurlardan birisi de şarjın tükenme hızının cihazdan cihaza büyük farklılıklar göstermesi.

Bazı kullanıcılar gün sonunda şarj ettikleri telefonun gün ortasına kadar dayanabildiğini ve hemen hemen 2 kat daha fazla şarj tükettiğini dile getirdi. Öte yandan durumu çok daha kötü olan kullanıcılar da mevcut. Bir Apple müşterisi, cihazının normal koşullarda bir gün şarj edilmeden dayanabildiğini ve şu anda 2-3 saate bir şarj edilmeye ihtiyaç duyduğunu belirtti. Olayı daha da ilginç kılan nokta ise batarya performansının, hiç kullanılmamasına rağmen şarj tüketiminden hotspot’u sorumlu olarak göstermesi.

Apple, henüz sorunla ilgili bir açıklamada bulunmadı ancak şikayetçi olan kullanıcıların sayısı hızlı bir şekilde artmaya devam ediyor.

Kaynak