ios 11.3 1

iOS 11.3 Jailbreak Apple ile ortak geliştirilecek!

Jailbreak yazılımı geliştiricilerinden biri olan Min Zheng, iOS 11.3 için gelecek olan yazılımda Apple ile ortak bir çalışma olacağını söyledi.

Apple’ın normalde erişim izni vermediği dosyalara erişim sağlamak için yapılan jailbreak, telefonunuzu istediğiniz şekilde yönetmenizi ve App Store’te yer almayan birçok uygulamaya sahip olmanızı sağlıyor. Ancak yeni işletim sistemleri için geliştirilen Jailbreak yazılımları beraberinde birçok sorunu getiriyor.

Bunun önüne geçebilmek adına Apple, iOS 11.3 işletim sistemi için üretilecek olan Jailbreak yazılımında 3. kişiler ile ortak bir çalışma sergileyecek. Apple kullanıcılarının güvenlik konusunda endişe duyduğunu söylüyor. Çünkü jailbreak yapılan cihazların yazılımı kırılmış ve bulunan güvenlik prosedürleri uygulanmamakta. Bu bakımdan güvenli olduğu pek söylenemez.

Jailbreak geliştiricisi Min Zheng konu hakkında bir açıklama yaparak, Apple ile ortak bir çalışma yapacağını doğruladı. Ortak çalışmanın amacı ise kullanıcı güvenliğini sağlayan prosedürleri yok etmeden Jailbreak üretmek.