iPhone 8 iOS 11.3

iOS 11.3 güncellemesi bazı iPhone 8 modellerini “kasıtlı olarak” bozdu!

iOS 11.3 güncellemesinin dağıtılmaya başlamasının ardından bazı iPhone 8 modellerinin bozulduğu haberleri paylaşıldı. Bozulan telefonların üçüncü parti ekranlar kullandığı biliniyor ve iddialara göre Apple, kendi ekranlarını satın almayan kişileri bu şekilde cezalandırmaya karar verdi.

Batarya sağlığı da dahil olmak üzere birçok yeni özelliği kullanıma sunan iOS 11.3 güncellemesi, bazı iPhone 8 kullanıcılarının cihazlarını kullanılamaz hale getirdi. Paylaşılan bilgilere göre güncellemeyle birlikte cihaz sisteminde yapılan bir değişim, üçüncü parti ekran kullanan  telefonların dokunmatik ekranını tamamen kullanılamaz hale getiriyor.

Apple bunu kasıtlı olarak mı yaptı?

iPhone 8 iOS 11.3

Injured Gadgets’ta çalışan Aakshay Kripalani, güncellemenin ardından 2000 kişiye para iadesi yapmak zorunda kaldıklarını söyledi. Kripalani, Apple’ın daha fazla para kazanabilmek için sadece kendi ekranlarının kullanılmasını istediğini, bu nedenle cihazları bozduğunu iddia etti. Daha önceki dönemlerde de üçüncü parti ekrana sahip iPhone modellerinin güncellemeyle bozulduğu biliniyor. Apple, iPhone 7 kullanıcıları aynı durumda kaldığında iOS güncellemesiyle sorunu çözmüştü ancak güncelleme dağıtılmaya başlayana kadar kullanıcıların Apple’a ekranlarını yaptırmaktan başka şansı olmamıştı. Birçok kişiye para iadesi yapılması da son çare olarak Apple ekranlarının kullanılacağını gösteriyor.

Apple’ın sitesinde yer alan bilgilere göre iPhone 8’in ekranı 629 TL’ye, iPhone 8 Plus’ın ekranı ise 719 TL’ye tamir ediliyor.