gasga 1

iOS 11.3 Beta 4 Geliştiriciler İçin Yayınlandı!

Apple, iOS işletim sistemine sahip olan  iPhone, iPad’leri için bir çok yeniliği barındıran iOS 11.3 Beta 4 sürümü geliştiriciler için indirilebilir durumda.

381 MB boyutundaki iOS 11.3 Beta 4 güncellemesi pil sağlığı ve birçok yeniliği barındırıyor. Bir önceki versiyonlarda ki güvenlik açıklarını ve performans iyileştirmelerini içeren güncellemede şu an için göze görünür bir değişiklik bulunmuyor.

iOS 11.3’de Yer Alan Yenilikler Neler?

Dikey yüzeylerde yer alan nesneleri tanıyacak olan ARKit 1.5 iOS 11.3 ile birlikte geliyor. böylelikle poster, tabela, Duvar gibi dik yüzeylerde AR deneyimlerinin de önü açılmış ve gerçek dünya görünümü % 50 daha fazla çözünürlük ve otomatik odaklama özelliği sunacak.

İphone X sahipleri animoji’ler ile aslan, ayı, kuru kafa ve ejderha gibi 16 farklı karaktere de sahip olacaklar.

Bir başka özellik ise “İş sohbeti” bu özellik sayesinde kullanıcıların Mesajlar uygulaması üzerinden firmalar ile iletişim halinde olması sağlanacak. Böylelikle firmalarda yapılmak istenenler rahatlıkla gerçekleştirilebilecek.

iOS 11.3’in ayarlar bölümünde yer alan Pil bölümünde bir pilin değişim zamanı ile ilgili bilgi veren yeni bir özelliği iPhone 6 ve daha yeni modellerde sunacak.

iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinde kendiliğinden kapanmaları önlemek için ise güç yönetimi özelliği iOS 11.3 ile birlikte devre dışı bırakılabilecek.

iOS 11.3 Beta 4

Kullanıcılar Sağlık Kayıtları özelliğini kullanarak hastane, klinik ve labaratuvarl sonuçlarını sağlık uygulamasında görebilecekler. Bu veriler ilk etapta belirli bir bölgede şifrelenebilecek.