Face ID Not Working on iPhone X 1

iOS 11.2 güncellemesi Face ID’yi bozdu

Akıllı telefonlarının işletim sistemini iOS 11.2’ye güncelleyen iPhone X kullanıcıları, Face ID özelliğinin bazı sorunlar yaşadığını paylaştı. Sorunun detayları ve çözümü haberimizde.

iOS 11.1 güncellemesinin yayımlanmasıyla birlikte Apple’a birçok yazılım sorunu bildirildi. Özellikle şirketin amiral gemisi iPhone X kullanıcıları için sorun teşkil eden yazılım, iOS 11.2’nin yayımlanmasıyla çözüme kavuşturuldu. Ancak iOS 11.2 güncellemesi de kendine özgü sorunları beraberinde getirdi.

iPhone X cihazlarının işletim sistemini güncelleyen bazı kullanıcılar, telefonun Face ID özelliğinin bilinmeyen bir nedenden ötürü çalışmadığını paylaştı. Her iPhone X kullanıcısında görülmese de son derece yaygın olan bu soruna ilişkin Apple tarafından bilgi paylaşılmadı.

face id activation

iOS 11.2 Face ID sorunu nasıl çözülür?

Son derece yaygın olmasına rağmen bu sorunun çözümü son derece basit. Görünüşe göre güncelleme, Face ID yazılımının çalışmamasına neden oluyor. Bundan ötürü yalnızca telefonunuzu yeniden başlatmanız soruna çözüm sunacaktır. Cihaz yeniden başlatılsa bile sorunun devam etme riski mevcut ve bu durumda Apple Support’a başvurmanız daha sağlıklı olacaktır.