iOS 11.1 icin Jailbreak El Degmeden Yapildi

iOS 11.1 için Jailbreak El Değmeden Yapıldı!

iPhone sahiplerinin uzun süredir meraklı gözlerle beklediği jailbreak yolda olabilir! Kısa süre önce Trend Micro‘nun düzenlemiş olduğu Mobile Pwn2Own etkinliği sırasında iOs 11.1 jailbreak için bir ışığın olduğu ifade edildi. Özellikle belirtmek gerekirse güvenlik araştırmacılarının iPhone 7 modelinde iOS 11.1 jailbreak işlemini 3 farklı şekilde yapılabildiği belirtildi. Hatta bu üç işlemden bir tanesi uzaktan el değmeden tamamlandı. Bu açıklamalar doğrultusunda iOS 11.1 için jailbreak çok kısa süre içerisinde ortaya çıkabilir.

Genel anlamda 500.000$ ödül biçilen yarışmada iPhone’un yanında Samsung Galaxy S8 modeli de hackerların hedefi altında. Galaxy S8 ve Huawei Mate 9 Pro cihazlarında da bazı güvenlik ihlallerinde ödül alacak olan hackerlar, büyük bir çalışma altına girmiş durumda. Bakalım bu ödül için hackerlar iOS 11.1 için jailbreak hazırlığını ne zaman tamamlayacak.

Durum bu şekilde doğru sonuçlanırsa, en fazla 2 ay içerisinde bir jailbreak paylaşımının yapılacağı düşünülüyor. iOS için beklenen jailbreak çıkarsa eğer binlerce kullanıcının aynı gün içerisinde cihazlarına JB yapacakları kesin gibi. Özellikle iPhone forumlarında yapmış olduğumuz araştırmalar sonucu, yoğun bir kitle jailbreak çıkmasını bekliyor.