ios 11

iOS 11.1 Beta 5 Güncellemesini Yayımladı!

Geçtiğimiz haftalarda iOS 11 işletim sisteminin yayımlayan Apple, yoğun şikayetler üzerine sürüme yeni bir güncelleme yayımlamak zorunda kaldı. iOS 11.1 Beta 5’i yayınlayan Apple yaşanan sorunları gidermeyi hedefliyor.

Apple yeni mobil işletim sistemi İOS 11’i iPad ve iPhone modellerinin beğenisine 19 Eylül’de sunmuştu. Kullanıcılar tarafından bir süredir dile getirilen ve bir türlü çözülemeyen sorunlardan dolay Apple’ın başı bir hayli ağrımıştı.

Yeni yayımlanan güncelleme ile birlikte “KRACK” adındaki Wi-Fi açığı kapatıldı. Ayrıca iOS 11’de yaşanan sorunların başında Home tuşunun gecikmesi geliyordu. Yeni güncellemeyi hız testine tabi tutan teknoloji siteleri Home tuşunun daha geç tepki verdiğini saptadı. Bu sorunun yanı sıra iOS 11’in önceki sürümlere nazaran 2 kat daha fazla pil tüketiyordu.

Apple Kısıtlı Olarak Mı Yapıyor?

Tüm bu sorunların altında yatan sorunun iOS 11’in kontrol merkezinde yaşanan sorundan kaynaklandığı belirtildi. Kontrol Merkezinde yer alan Wi-Fi ve Bluetooth düğmelerine basarak tamamen kapatılmadığı ortaya çıktı.

Sorunu gidermek için telefonun Ayarlar kısmından gerekli değişikliklerin yapılması gerekli. Birtakım noktalar bunun Apple tarafından bilinçli olarak yapıldığını belirtse de firma tarafından resmi bir açıklama gelmedi.

Son güncellemenin ise tüm bu sorunları giderip gidermeyeceğini zamanla göreceğiz.