unnamed file

iOS 10.3 Güncellemesinde iCloud Sorunu Başladı

Apple kısa süre önce beta işlemi sonrası iOS 10.3 güncellemesini yayınladı. Güncelleme AirPod’umu Bu gibi bazı özellikleri beraberinde getiriyor. Bununla beraber, güncellemeyle alaklı bir diğer konu ise iColud’la ilgili. Bazı kullanıcılar bir kez kapatıp yeniden açılan bir iCloud hizmetine sahip oldular.

MacRumors tarafınca açıklamalar sonucu, bazı kullanıcılar iOs 10.3’teki bir hatadan dolayı hizmetlerinin tek seferlik devre dışı kalmasına rağmen yeniden etkinleştirilmesine yol açtığını belirten bir e-posta aldılar. Bu hatadan kaç kişi etkilendiği belli olmasa bile Mail ve Photos gibi iCloud servisleriyle alakalı olduğu görülmekte.

Aşağıda kullanıcılara gönderilmiş olan e-posta içeriği yer alıyor:

Az sayıda iCloud kullanıcısını etkileyen son iOS 10.3 yazılım güncellemesinde bir hata keşfettik. Bu, yanlışlıkla cihazınızda daha önce devre dışı bırakmış olduğunuz bazı iCloud servislerini yeniden etkinleştirebiliyor.

ios 10.3 icloud

Yalnızca kullanmak istediğiniz servislerin etkinleştirildiğinden emin olmak için iOS cihazınızdaki iCloud ayarlarına gitmenizi öneririz.

iCloud ayarlarınızı yönetme ile ilgili veya herhangi bir sorunuz varsa AppleCare ile iletişime geçebilirsiniz.

iCloud ekibi

Son olarak bu hatanın nedeni ise tam olarak belirtilmese bile, Apple’ın düzelteceğinizi düşünmüyorum. Bunun yerine, marka bu durumdan etkilenmiş olan kullanıcılardan Ayarlar’a girmesini ve iCloud hizmetlerinde manuel ayar yapmalarını söylüyor.