iOS 10.3.2

iOS 10.3.2 Final Sürümü Çıktı

Apple’ın mobil işletim sistemi olan iOS için yeni güncellemeler sürekli olarak geliyor. Her dönem düzenli olarak yayınlanan güncellemelerle beraber çok daha öne çıkmaya başlayan iOS işletim sisteminin son olarak iOS 10.3.2 sürümünün beta güncellemeleri yayınlanmaya başlamıştı. Ardı ardına yayınlanan beta sürümlerinden sonra son olarak beta 5 sürümünün yayına geçtiği işletim sistemi için sonunda final sürümü de yayınlandı. iOS 10.3.2 final sürümünün yayınlanmasından sonra ise güncellemenin ne gibi yenilikleri olduğu da merak edilmeye başlandı. İşte son final sürümü güncellemesiyle beraber gelen yenilikler.

iOS işletim sisteminin son güncel serisi iOS 10 serisi olarak biliniyor. Geçtiğimiz yıllarda yayınlandığı andan itibaren Apple’ın en başarılı işletim sistemi olarak gösterilen iOS 10 işletim sisteminin belli başlı güncellemeler aldığını da gördük. Hatta iOS 10 işletim sistemi ilk yayınlandığı sürümden bu yana büyük değişikliklere uğradı ve gelen güncellemelerle beraber yepyeni bir yüze kavuştu. Güncellemelerin sonuncusu ise son büyük güncelleme olarak gösterilen iOS 10.3 serisi olmuştu.

Başta pil sorunları olmak üzere birçok soruna çözüm oluşturan son büyük güncellemenin getirdiği yenilikler bir hayli beğeni toplasa da yeni işletim sisteminde belli başlı güvenlik açıkları da ortaya çıkmıştı. İşte Apple bu güvenlik açıklarını tamamen ortadan kaldırmak için güncellemesinden sonra yeni ara güncelleme için beta süreci başlattı. Tüm güvenlik açıklarını kapatmak için iOS 10.3.2 sürümüne kadar gelen Apple son olarak iOS 10.3.2 beta 5 sürümüyle dikkat çekmişti. Şimdi ise merakla beklenen iOS 10.3.2 serisinin son seri yani final sürümü indirmeye açıldı. Peki bu sürümle neler değişti?

iOS 10.3.2 Pek Bir Yenilik Sunmuyor

Öncelikle söz konusu sürümün değiştirdiği özelliklerden bahsetmek gerekiyor. iOS 10.3.2 işletim sistemi sürümünde çok kapsamlı yenilikler beklemeyin. Bunun yerine sistemsel iyileştirmeler ve sistemsel açık kapatma işlemleri yapılmış durumda.

 iOS 10.3.2

Yani yeni bir özellik yok. Sirikit ve Apple CarPlay iyileştirmelerini de unutmamak gerekiyor. Bunun dışında pil performanslarında da genel bir iyileştirme olduğu göz önünde. Fakat mini iyileştirmeler ve en önemlisi güvenlik açıklarının kapatılmasından başka bir yenilik beklemeyin.

iOS 10.3.2 32 Bit Desteği Ne Durumda?

iOS 10.3.2 final sürümü için merakla beklenen 32 bit cihaz desteği içinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Beta güncellemelerinde yeni güncellemeye 32 bit desteği vermeyen Apple’ın final sürümünde ise bu kararından vazgeçtiği görülüyor. Yeni sürümde doğrudan 32 bit cihaz desteğini de görmek mümkün. Fakat bu desteğin diğer serilerde devam etmeyeceği ve bunun dışında işletim sisteminin 32 bit versiyonunda uygulama bazında farklılıklar olabileceğini de belirtelim.