iOS 10.3.2 beta 5

iOS 10.3.2 beta 5 Neden Çok Erken Yayınlandı?

Apple’ın son seri mobil işletim sistemi olan iOS işletim sistemi son sürüm olarak en kapsamlı güncellemelerinden birini almış ver işletim sistemi iOS 10.3 sürümüne yükseltilmişti. Şimdi ise işletim sistemi için yeni bir sürüm daha geliyor. Bu kez iOS 10.3.2 sürümü için yeni beta güncellemeleri görmeye başladı. İşte detaylar.

iOS işletim sistemi çok hızlı bir şekilde güncellenmeye başladı. Aslında iOS 11 öncesinde iOS 10.3 işletim sisteminin son büyük güncelleme olması bekleniyordu. İşletim sisteminin bu sürümü son büyük güncellemesi olarak gösterilse de söz konusu güncellemeden sonrada marka çok sık yeni güncellemeler yayınlamaya başladı.

Ara güncelleme serileri olarak gösterilen güncellemelerin güvenlik açığı için yayınlandığı belirtilse de öncelikle iOS 10.3.1 güncellemesi sonrasında ise iOS 10.3.2 güncellemesiyle beraber yeni özelliklerde gündeme gelmeye başladı. Yayınlanan yeni sürümlerine aralıksız devam eden marka son olarak iOS 10.3.2 beta 4 güncelleme sürümünü yayınlamıştı. Yeni beta sürümünün üzerinden sadece 3 gün geçmesinden sonra iOS 10.3.2 beta 5 güncellemesi de yayınlandı. Sadece 3 gün içerisinde yeni bir beta sürümünün gelmesi ise beraberinde soru işaretlerini de getirmiş durumda. Peki iOS 10.3.2 beta 5 sürümü neden bu kadar erken yayınlandı? Beta 4 sürümünde sorunlar mı var?

Neden Güvenlik Açıklarının Oluşması Mı?

iOS 10.3.2 beta 5 işletim sistemi güncellemesinin yayınlanmasının hemen ardından Apple’ın bu konuda açıklamalar yapması bekleniyordu. Fakat marka herhangi bir açıklama yapmadı. Hal böyle olunca yeni işletim sistemi beta güncellemesi hakkında bazı iddialar ortaya atılmaya başlandı.

iOS 10.3.2 beta 5

Ortaya atılan ilk iddialara göre Apple’ın yeni işletim sistemi sürümünü yayınlamasının nedeni güvenlik açıkları. Beta 4 serisinden sonra güvenlik açıklarının ortaya çıktığı ve Apple’ın bu açıkları çok kısa bir süre içerisinde kapatmak için sadece 3 gün sonrasında yeni bir beta sürümünü yayınladığı belirtiliyor. Apple’ın doğrulama yapmaması için bu konuda soru işaretlerinin devam etmesine neden oluyor. Markanın açıklama yapıp yapmayacağı ise merak konusu.

iOS 10.3.2 Beta 5 Yenilikler Getiriyor Mu?

Bir yandan beta sürümü için soru işaretleri devam etse de bir yandan Apple’ın yeni beta sürümünde neler sunduğu merak ediliyor. Öncelikle belirtmek gerekiyor ki iOS 10.3.2 beta 5 sürümünde çok fazla bir değişiklik yok.  Genel olarak Sirikit komutlarında düzenlemeler yapıldığı beta 5 sürümünde ayrıca Apple Car Play bağlantı kopma sorunları ortadan kaldırılıyor. Yeni seri beta sürümünde güvenlik güncellemelerinin ne kadar etkili olacağını da denemeler sonrasında göreceğiz. Söz konusu güncellemenin arından iOS 10.3.2 final sürümü için geri sayımın başladığı da belirtiliyor. Yeni güncellemenin final sürümünden sonra bakalım neler değişmiş olacak?