iOS 10.3.1 Jailbreak

iOS 10.3.1 Jailbreak İçin Yeni Haberler

iOS 10.3.1 Jailbreak sürümü için son olarak Pangu ekibi tarafından bir açıklama geldiğini gördük. Pangu ekibi yaptığı açıklamada son sürüm Jailbreak serisinin demo versiyonunun hazır olduğunu belirtmişti. Demo sürüm gelecek mi soruları yanıt bulmamışken şimdilerde yeni bir iddia daha gündeme geldi. Bu kez güvenlik açıkları nedeniyle iOS 10.3.1 Jailbreak sürümünün başka geliştiriciler tarafından daha erken yayınlanacağı iddia edildi? İşte detaylar.

10.3.1 Jailbreak sürümünün yayınlanıp yayınlanmayacağı Pangu iddialarından sonra tam bir karmaşaya dönüşmüştü. Aslında Apple’ın aldığı güvenlik önlemleri nedeniyle özellikle son seri işletim sistemi sürümleri için Jailbreak sürümünün gelmeyeceği düşünülmüştü. Hatta bu noktada otorite olan isimler tarafından bile yeni sürümün yayınlanmasının oldukça zor olduğu belirtilmişti.

İlk iddialar Pangu’dan gelince 10.3.1 Jailbreak konusu tam bir karmaşaya dönüştü. Tam umutlar kaybedildi derken Pangu, yeni haber sonrasında yeniden Jailbreak serisinin gelebileceği göstermiş oldu. Tüm bu iddialarla beraber Pangu tarafından yeni sürümün açıklanması beklenirken ilginç bir iddia daha geldi. Yeni açıklama güvenlik uzmanı Adam Donenfeld tarafından yapılınca konu bir kez daha gündem olmuş oldu. Yeni işletim sistemi sürümü için gelecek Jailbreak iddiaları neler? Adam Donenfeld nasıl bir açıklama yaptı? Daha detaylı olarak aktaralım.

 

iOS 10.3.1 Jailbreak Yaklaştı

Ünlü güvenlik uzmanının iddialarına göre iOS 10.3.1 Jailbreak sürümü için ciddi bir potansiyel ver. iOS 10.3.1 sürümünde ciddi açıklar var. Bu ciddi açıklar iOS 10.3.2 sürümüyle beraber tamamen giderildi. Fakat güvenlik açıklarının olduğunun ortaya çıkması bile iOS 10.3.1 Jailbreak sürümünün konuşulmaya başlamasının nedeni oldu. Şimdiden yeni seri için hazırlıkların başladığı bile belirtiliyor.

Güvenlik uzmanı tarafından yapılan açıklama sonrasında ciddi bir şekilde ele alınan yeni sürümün bir süre sonra beklenmeden yayınlanabileceği belirtiliyor. Fakat yeni sürümün son kullanıcılara gelmesi sırasında birçok işlem ve birçok geliştirme yapılacağı için yayın süresinin bir miktar gecikebileceği belirtiliyor. 10.3.1 Jailbreak sürümünün bu nedenle ne zaman yayınlanacağını söylemek oldukça zor. Net olarak bilinen gerçek ise yeni sürümün gecikeceği. Bakalım gecikme ne kadar sürecek ve iOS 10.3.1 Jailbreak iddialarda olduğu gibi gelecek mi?