whatsapp internetsiz kullanma 1

İnternetsiz WhatsApp Kullanma Hakkında Tüm Detaylar

Günümüzde en fazla kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp için kısa süre önce internetsiz kullanım haberi gündeme bomba gibi oturmuştu. Peki WhatsApp’ı internetsiz bir şekilde kullanmanın yolları var mıdır? İnternetsiz WhatsApp nedir?

WhatsApp’ı kullanmak için Mobil veri veya Wi-Fi alanına bağlı olmanız gerekiyor. Çünkü internet bağlantısı olmadığı sırada karşıdaki kişilere göndermiş olduğunuz her türlü mesaj veya fotoğraf ile video internet bağlantınız aktif edildiği anda gidiyordu. Bundan böyle WhatsApp’ı internetiniz olmadanda kullanmanız mümkün. Elbette bunun için yapmanız gereken bazı ayarlar olacak ancak basit ayarlar olduğundan her kullanıcının yapabileceği şekilde karşımıza geliyor.

whatsapp internetsiz ayar

İnternetsiz WhatsApp Kullanma Ayarları!

İnterneti olmayan kişilerin WhatsApp‘a girmesi ve aktif şekilde kullanması için bazı ayarlar yapması gerekecek. Android cihazlarda bu ayarları yapmak her ne kadar mümkün olsa bile iOS kullanıcıları için ayarları yapmak normal şekilde mümkün değil. Çünkü tam erişim sağlanamadığı için erişim izinlerini açmak yani root yapmak gerekiyor.

Şimdi gelelim Android kullanıcılarının yapacağı ayarlara. Android kullanıcılar için aşağıda listelediğimiz ayarları yapması yeterli olacaktır. Hadi başlayalım. Android telefonunuzda Ayarlar>Bağlantılar> Mobil Ağlar sekmesine girin. Ardından Mobil Ağlar sekmesinden de Erişim Noktası Adları sekmesine dokunun. Erişim Noktası Adları penceresinde ise sağ üst kısımda yer alan Ekle seçeneğine dokunun.

Karşınıza gelen ekranda: 

İsim: WhatsApp
APN: internet
Proxy: 127.0.0.01
Bağlantı noktası: 8080

olacak şekilde doldurun. Profilinizi kaydededin ve Erişim Noktası Adları kısmından WhatsApp adındaki profilinizi seçin. Bu işlemden sonra yapmanız gereken tek şey 4G bağlantısında kalmanız. Bundan böyle internet harcamadan WhatsApp kullanabileceksiniz.