Cloudflare DNS 1.1.1.1 1

İnternetin En Hızlı DNS Servisini Cloudflare Başlattı!

DNS servis sağlayıcısı Cloudflare yeni DNS hizmeti duyurdu. 

Cloudflare’in yaptığı resmi açıklama ile 1.1.1.1 numaralı DNS hizmetini bugün itibari ile devreye aldığını duyurdu!

Cloudflare’e ait 1.1.1.1 numaraları üzerinden DNS hizmeti bugün itibari ile isteyen herkes tarafından kullanabilecek. Konu ile ilgili olarak Cloudflare’in CEO’su Matthew Prince, bu servisin tanıtımı için özellikle 1 Nisan tarihini seçtiklerini belirtti. Böylelikle 4 adet 1 den oluşan DNS sevisi ay ve tarih olarak 4/1 de devreye alınmış oldu.

Oldukça geniş bir ağa sahip olan Cloudflare’in yeni DNS servisi ile daha çok hız ve gizlilik gibi avantajlarıyla diğerleri karşısında öne çıkıyor. Gerçekleştirilen DNSPerf testi sonuçlarında hem Google, hem de OpenDNS’ten daha hızlı olduğu (Yeni DNS servisi, şu anda 14ms’lik bir yanıt süresine sahipken, OpenDNS :20ms ; Google’ın DNS servisi ise 34ms) tespit edilen Cloudflare’in 1.1.1.1 DNS hizmeti kullanıcıların takip edilme endişesi yaşamadan internette gezinme imkanı sağlıyor.

Cloudflare’in servislerini kullananlar üzerinden, ziyaret ettikleri siteleri analiz edip, Big Data denilen verileri toplayıp, analizler yaparak gelir elde ediyor. Bu verilerin ise 24 saat içinde silindiği belirtiliyor. Ancak bunun ne kadar gerçekçi bir durum olduğu ile ilgili yorumu sizlere bırakıyoruz.