internet uzerindeki izleri Silmek

İnternet Üzerindeki İzlerinizi Yok Edin!

Günümüzde artık kullnıcı verilerinin ne kadar önemli olduğunu en son yaşanan ve dünya gündemini oldukça sarsan Facebook Cambridge Analytica skandalı ile bir kez daha anlamış olduk. Bu olaylar sonrasında bazı kullanıcılar internet’i daha güvenli kullanma kararı almış olabilir. Ancak nasıl bunu yapacağınızı bilmiyor olabilirsiniz. Şimdi size neler yapmanız gerektiğini aktaracağım.

Öncelikle şu bir gerçek ki, hayatımızın vazgeçilmezleri arasında olan sosyal medyayı hemen hemen herkes kullanıyor. Hatta sosyal medya şirketlerinin bilgileri çeşitli amaçlar ile sattığını artık bilmeyen kalmamıştır diye düşünüyorum. Bu durumdan rahatsızsanız; öncelikle sosyal medya hesaplarınızı kapatmak ile işe başlamayı düşünebilirsiniz. Ancak, İlk olarak kendinizi Google’da bir aratın, çıkan sonuçlara göre neler yapmanız gerektiği de anlamış olacaksınız.

Ancak bu ve diğer işlemler sizin için oldukça vakit alıcı olabilir. Burada göstereceğimiz birkaç kolay adımla internet üzerinde ki izlerinizi biraz olsun temizleme şansına sahipsiniz.

Facebook, Twitter, Instagram ve YouTube’da bir hesabınız varsa, bu hesapları silebilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken hesaplarınızı dondurmak yerine komple silmek.

Security Baron web sitesinin açıklamasında şunlara yer veriliyor: “Hesap dondurma, siteye hızlı bir dönüş yapmanızı kolaylaştırır ancak bilgilerinizi de hala saklamaya devam eder. Onun yerine hesabınızı silerseniz 15 gün gibi kısa bir süre içerisinde tüm içeriklerini ve bilgileriniz silinir.” Bu yüzden 15 gün içinde hesabınızın silinip silinmediğini kontrol ederek durumdan emin olun.

Şayet sizinle ilgili bir haber sitesinin paylaşımda bulunmuş ise ilgili web sitesinin yöneticisi ile iletişime geçerek, bilgilerinizin kaldırılmasını talep edebilirsiniz. Ancak bu durum her zaman işe yarar diyemeyiz maalesef.

Çeşitli nedenler ile üyelik gerçekleştirdiğiniz web sitelerinde de bilgilerimizin satılma ihtimalinin olduğunu bilmemiz gerek. Bu yüzden hep web sitesine  mümkün olduğu kadar üye olmayın ve hesabınız varsa silmeyi düşünün.