Google Translate 1

İnternet Olmadan Çeviri Yapılabilecek!

Yabancı dil sorunu olan yada çeviri uygulamalarına ihtiyaç duyanlar için Google Translate’i oldukça sık ziyaret edilen uygulamalar arasında yer alıyor. Google taranslate’i kullanmak için ihtiyaç duyulanların başında internet bağlantısı yer alıyordu. Şimdi ise artık internet olmadan çeviri hizmetinden yararlanılabilecek.


Google yapay zeka merkezli ve indirilebilir durumda olan çevrimdışı çeviri özelliğini hizmete açtı. Artık 59 dilde çeviri hizmetinden internet olmadan faydalanılabilecek. Desteklenen diller arasında Türkçe’de bulunuyor.

Google’ın internet gerektirmeyen Translate’i, sayesinde özellikle yabancı ülkelere yapılan seyahatler esnasında yoğun olarak kullanması bekleniyor.

Sputnik’te yer alan habere göre yapay zeka tabanlı yeni özellik, ilk aşamada Türkçe’nin de aralarında bulunduğu İngilizce, Arapça, Çince, Almanca ve Hintçe başta olmak üzere 59 dilde kullanılabilecek.

İstenen Her Dil Çevrimdışı Olarak Kaydedilebilecek

Eski cep telefonlarında dahi kullanılabilecek olan yeni hizmet de İstenen bir dil’in çevrimdışı olarak kaydedilmesi durumunda cihazda yaklaşık olarak 35 MB alan kaplayacak.
Daha önce Google’ın kullanıma açtığı sözlük cihazlara indirilebiliyordu; ancak çeviri esnasında yabancı dilde ki nüanslar tam olarak algılanamıyordu. Yeni hizmet ve yapay zeka sayesinde bu sorunun ortadan kalkacağını düşünüyoruz.