Intel Spectre Meltdown

Intel, Spectre ve Meltdown açıklarına rağmen rekor seviyede gelir elde etti

Intel tarafından paylaşılan bilgilere göre şirket geçtiğimiz senenin son çeyreğini rekor seviyede gelir elde ederek kapattı. Meltdown ve Spectre açıklarının ortaya çıkmasıyla birlikte hisselerinde ani bir düşüş yaşayan şirketin bu dönemde yüksek kazanç etmesini birkaç küçük detay mümkün kıldı.

Neredeyse tüm bilgisayarları etkileyen Meltdown ve Spectre açıklarının en büyük suçlularından birisi olarak gösterilen Intel, 2017’nin 4. çeyreğinde rekor seviyede (17.1 milyar dolar) gelir elde ettiğini duyurdu. Güvenlik açıklarının ortaya çıkmasıyla birlikte değer kaybı yaşayan şirket, aslında aylardır internetteki çeşitli kaynaklar üzerinden paylaşılan bu açıkların manşetlere taşınmak için biraz gecikmesi sayesinde bu kadar yüksek gelir elde edebildi.

Intel Spectre Meltdown

Intel CEO’su hisselerini satmıştı

Meltdown ve Spectre açıklarının Intel’in hatalarından dolayı oluştuğu ve senelerce gizli kaldığı, olayın gündeme gelmesinden bir süre önce şirketin yöneticileri tarafından da fark edilmişti. Bu sorunlardan ötürü şirketin değer kaybı yaşayacağının farkında olan CEO Brian Krzanich, hisselerinin neredeyse tamamını satıp 4. çeyrekte yükselen hisse değerlerinden kazanç sağlamıştı.

Açıkların ortaya çıkmasıyla birlikte Intel’in en çok işlemci birimi etkilendi. Şirket geride bıraktığımız çeyrekte gelirinin yüzde 47’sini bu birimden elde etti. Bakalım açıkların ortaya çıkmış olmasıyla birlikte bu birimin geliri nasıl değişecek.