Intel Hyper Threading

Intel İşlemci Kullanıcıları Dikkat!

Piyasada yer alan en iyi işlemci modelleri olarak gösterilen 6. ve 7.nesil Intel işlemcileri, genelde oyun bilgisayarları gibi üst serilerde yer alan işlemci modelleri olarak biliniyor. Daha çok performanslarıyla gündeme gelen serilerin şimdi ise bir hata ile konuşulduğunu görüyoruz. Intel Hyper Threading hatası hakkında tüm detaylar.

Intel, son iki nesil işlemcilerinde maksimum performans odaklı olarak çalışmalara başlamış durumda. İşlemcilerin maksimum performans sunması üzerine birçok sistem sunan markanın bunun dışında birçok özel teknolojiyi de kullanıma soktuğunu biliyoruz. Özellikle işlem hızını arttıran teknolojilerin yeni serilerde bir hayli öne çıktığını da söylemek gerek. Fakat son gelen bilgilere göre bu teknolojilerin birinde ciddi bir sorun yaşanıyor. Hyper Threading teknolojisinde yaşandığı belirtilen sorunla beraber Intel işlemcilerde mikrokod hataları alınabildiği haberleri veriliyor. Peki sorunun nedeni ne? Intel Hyper Threading hatasının çözümü var mı?

Intel Hyper Threading

Intel Hyper Threading Hatası

Yapılan açıklamaya göre Intel Hyper Threading sisteminde bir mikrokod hatası söz konusu. Yaşanan mikrokod sorunu nedeniyle Intel Hyper Threading sisteminin düzenli çalışmasında sıkıntılar yaşanıyor. Yaşanan sıkıntı nedeniyle kullanıcıların anlık olarak işlemlerinde sıkıntılar yaşanabiliyor. Anında çökme sorunları işlem gerçekleştirirken hatalar ve çevre birimlerinin kullanımlarında hatalar gibi birçok sorun yaşanabiliyor. Intel Hyper Threading sisteminde yaşanan sorun nedeniyle kullanıcıların verilerinde de sıkıntılar yaşanabildiği belirtiliyor. Yeni teknoloji de karşımıza çıkan mikrokod hatasının çözümü içinse Intel çoktan çalışmalara başlamış durumda.

Şu an için Intel 6. ve 7. nesil işlemcilerde yaşandığı belirtilen sorunun çözümleri içinse teknoloji devinin yazılım güncellemeleri yayınladığı da belirtiliyor. Çok uzun bir süredir güncellemeler yayınlayan Intel’in güncellemelerini mutlaka kontrol etmek gerekiyor. Bios sistem güncellemelerinin de yapılması gerektiği vurgulanırken sorun yaşayan kullanıcıların güncellemelerin işe yaradığı yönünde mesajlar attığını da belirtelim.

Intel Hyper Threading serisinde yaşanan sorunun çözümü için mutlaka Intel sitesinden işlemci modelinizin güncellemelerini kontrol etmeniz gerekiyor. Ayrıca listeden işlemci modelinizde mikrokod sorunu olup olmadığını da kontrol edebilirsiniz. Şu an için detaylar bu şekilde.