ntel

Intel 8. Nesil İşlemcileri İle Yüzde 40 Oranında Daha Hızlı Olacak!

Intel 8. Nesil işlemcisi ile sahalara çıkmaya hazırlanıyor. Donanım parçaları içinde en önemli parçalardan biri olan İşlemciler için yakın zamanda sık sık yeni duyurular yapılmaya başlandı. Intel’de yeni işlemci teknolojisi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.

Kaby Lake mimarisin üzerine kurulmuş ancak özellik anlamında geliştirilmiş olan bu işlemcilerin bir önceki versiyonlarına göre daha fazla özelliğe saip olduğu vurgulanmakta. Intel’in resmi olarak açıklamış olduğu 8. Nesil işlemci teknolojisini geliştirme yolu ise markanın teknolojiyi geliştirme anlamda bir değişikliğe gittiğini de ortaya çıkarmış oldu.

Intel daha önceki modellerinde değişiklikler yaparak işlemci teknolojisini yenilerken; şimdi ise daha önceki teknolojinin üzerine geliştirme yolunu tercih etmiş gözüküyor. Şöyle ki Haswell mimarisi yani 22 nm lik üretim süreci demektir; Broadwell isimli mimarisine yani 14 nmlik üretim sürecine geçilmiş demektir. Daha önce 14nm+ olarak adlandırılan Skylake ile devam eden üretim süreci içerisine de geliştirmeler dahil edilmişti. 8. Nesil işlemciler de bir önceki işlemci ailesi üzerine geliştirilmekte ve ilerleyen yıllarda ise 14 nm++’lik Coffee Lake ve de 10 nm’lik

Intel 8. nesil işlemcisi ile sahalara çıkmaya hazırlanıyor. Donanım parçaları içinde en önemli parçalardan biri olan İşlemciler için yakın zamanda sık sık yeni duyurular yapılmaya başlandı. Intel’de yeni işlemci teknolojisi ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.