Instagramin Markali Icerik secenegi herkese acildi 1

Instagram’ın ‘Markalı İçerik’ seçeneği herkese açıldı

Sosyal pazarda “Influencer Marketing” son zamanlarda bir hayli popüler olmaya başladı. Bunun örneklerine bakılacak olursa eğer, birçok sosyal medya platformunda rastlamak mümkün. Özellikle de Instagram bu konuda bir adım öne geçiyor. Geçtiğimiz Haziran ayı içerisinde pazarlama alanında oluşan istek doğrultusunda markalı içerik aracı Instagram’a gelmişti.

Özelliği tam olarak Ağustos ayı içerisinde kullanıma sunan şirket, bu bakımdan ünlü ve kanaatçıların markalı içerik ile kullanıcı tarafından dikkatleri üzerine çekme gibi birçok konuda avantaj sağlamıştı. Aslına bakacak olursak Kanaat önderlerinde ise “paid partnership with” etiketi yer alıyordu. Böylelikle işletmeler gönderilerinde, beğeni, yorum, görülme gibi birçok bilgiyi istatistik üzerinde görebiliyordu.

Instagramın Markalı İçerik seçeneği herkese açıldı

An itibariyle markalı içerikleri daha fazla kullanıcıya sürmek adına Instagram, istatistikler sayfasına erişim sağlayan her hesaba bu özelliği aktif olarak sunuyor. Bunla beraber tanıtım yapacak kişiler “paid partnership with” etiketini kullanmayanları algılayan bir sistemin olduğu ifade edildi. Bunu yapmayan kişilere uyarı olarak bir bildirim gideceği de belirtildi. Ayrıca giden bildirimde kullanıcılar için işletme etiketleme özelliğinin var olduğu bildirilecek.