Instagram’dan kaldırılan hikayeler sonradan nasıl görülür

Instagram’ın en popüler özelliği olan Hikayeler özelliğinde fotoğraflar 24 saat sonra kaldırılmakta. Ancak fotoğraflar kaldırılırken silinmiyor. Daha sonra görmeniz mümkün.

Instagram’ın en beğenilen özelliği olan Hikayeler’i her gün 400 milyondan fazla insan kullanmakta. Özellikle Snapchat’ten esinlenilmiş olan bu özellik ile kullanıcılar sürekli gönderi yapıyor. Yani hikaye attığınız zaman takipçileriniz 24 saat bu gönderiyi görebiliyorlar. Daha sonra ise gönderi kaldırılıyor. Ancak platform bu gönderi kaldırılırken silmiyor. Sizin daha sonra görmeniz için “arşiv” bölümünde tutuyor. Böylelikle 24 saat geçse bile günlerde geçse siz kaldırılan hikayenizi görebiliyorsunuz.

Silinen hikayelere ulaşma

Takip etmeniz gereken bazı adımlar var ve çok basit. İlk olarak profilinize girin. Daha sonra sağ üst kısımda saat yönünün tersine okla saat sembolü göreceksiniz ona tıklayın. Arşiv’e atılan hikaye ve gönderiler ortaya çıkacaktır. Arşiv yazısına tıklayın ve gönderiler mi yoksa hikayelerimi görmek istiyorsunuz tercih yapın. Her şey bu kadar basit. Tüm bunları oradan silebilirsiniz ama tek tek işlem yapmak zorundasınız.