instagram goruntulu arama ayarlari 1

Instagram’da Video Görüşmeleri Nasıl Yapılır?

Instagram, yalnızca özel sohbetlerde değil, gruplarda da görüntülü görüşme yapmanızı sağlayan bir özellik sundu. Facebook zaten görüntülü aramayı destekleyen Messenger uygulamasına sahip ve şimdi sonunda Instagram geliyor. Instagram’da video görüşmeleri yapabilmenizin nedeni budur.

Instagram görüntülü arama

Instagram’da Video Görüşmesi Yapın (Özel Sohbet)

Instagram’daki grup görüntülü sohbetleri, Messenger gibi en fazla dört kullanıcıya sahip olabilir. Instagram’da görüntülü arama yapmak kolaydır.

  • Video araması başlatmak için Instagram hesabınızda Doğrudan gelen kutunuza gidin ve bir sohbet seçin.
  • Ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi sohbetteki kamera simgesine basın.

Instagram’da Video Görüşmeleri Yapın (Grup Sohbeti)

  • Bir grup görüntülü arama yapmak istiyorsanız, önce bir gruba ihtiyacınız olacaktır. Zaten yoksa ve video çağrısı simgesini sağ üst köşede göremiyorsanız Instagram’da bir grup oluşturun.
  • Aramaya başladığınızda, Instagram veya istediğiniz diğer uygulamaları kullanmaya devam etmek için arama penceresini resim içinde resim modunda küçültebilirsiniz.
  • Etkin bir görüntülü sohbet oturumu varsa, kamera simgesini Mavi renkte görebilirsiniz. Devam eden görüntülü sohbete katılmak için bu simgeye basın veya grup sohbetine girin ve katılın.
  • Instagram kullanıcıları, aktif bir iş parçacığı olan kişilerle görüntülü sohbet yapabilir, ancak engellenmiş kullanıcılar için değil, engellendiğinde görüntülü sohbet yapamazlar.