insta 1

Instagram’da Para Karşılığı Takipçi Alma Devri Bitiyor!

Instagram yeni bir karar alarak sahte takipçisi olanları üzecek gibi duruyor. Bundan böyle sahte takipçili popüler kişilerin işi bitiyor!

Instagram’ın almış olduğu yeni karar neticesinde şirketin piyasadaki takipçi satışları veya beğeni ile sahte yorumları fark etmesinin üzerine ciddi bir adım atma yoluna gitti. Aslında bu sahte takipçiler ve yorumlar ciddi anlamda rahatsız edici olduğundan kapatılması en doğru karar olarak görülecektir. Kısa süre önce Instagram, kullanım şartlarını ihlal eden Instagress, PeerBoost gibi birçok büyük siteyle olan bağlantıyı tam anlamıyla kapattı.

instagram
Sahte Takipçi Almayın!

Sosyal medya platformlarında popüler olmak veya görünmek isteyen kişiler kısa yoldan takipçi veya beğeni satın alarak yollarına devam ediyor ve popülermiş hissiyati sunuyordu. Bunun bedeli ise alınan takipçi oranı veya beğeni oranına karşılık verilen para oluyordu. Hatta bazen öyle yorumlar alınıyordu ki içerikle alakalı olmayan bir sürü yorum karşımıza çıkıyor. Çok şükür ki bundan böyle Instagram bu botları tam anlamıyla kaldıracak.

Bu bakımdan sosyal medya kullanıcılarının artık sahte takipçi almaması konusunda uyaralım. Paranızın çöpe gitmesini istemiyorsanız. Bu durumdan hemen vazgeçin.