dfba04bd46923e79e9ce56b08c2097c20d2b44c4 1

Instagram’da Hassas İçerik güncellemesiyle bulanıklaştırma başlıyor!

Son dönemlerde oldukça fazla tartışılan hassas içerikler konusunda Instagram yeni bir çözüm getirdi. Artık uyarı ile gösterilen resimler ve fotoğraflar bulanık bir şekilde görünecek.

Sosyal medya kullanıcılarının neredeyse hepsi bilir ki, toplumsal konularda çok fazla hassas durumdayız. Bu boktasa hassas tanıma birçok tanım girmekte: Cinsellik, çıplaklık, şiddet içerikli görüntüler yada insani değerlere hakaret eden içerikleri çoğu kez görüyoruz. Ayrıca bu listeyi uzatmaya kalksak saymakla bitmez.

Bu arada teknoloji henüz, içeriğin yayımlanmadan önce ne kadar hassas olduğunu ve hangi kategoride yer alacağını bilecek kadar gelişmiş değil. Vicdan konusu ise manuel bir sistem olduğundan kullanmasını bilenlerin sayısı oldukça az.

f5894a501dcf00a89f9114776ef02b506161eaea

Instagram’da bu bakımdan hassas içerikler için yeni bir güncellemeye daha gitti. Uygulama kısa süre sonra hassas olarak kaydedilen fotoğrafları veya videoları bulanıklaştırmaya başlayacak. Daha sonradan hassas içerikli görsel karşınıza geldiğinde bulanık bir şekilde görünecek.

Özellikle belirtelim ki, Instagram çıplaklık konusunda çok ciddi sıkıntılar yaşamakta. Umarız kullanıcı denetime gelen bu bulanıklaştırma sıkıntıyı tamamen kaldırır.