Instagrama kayitli telefon numaraniz satisa cikmis olabilir

Instagram’a kayıtlı telefon numaranız satışa çıkmış olabilir!

Geçtiğimiz günlerde size Instagram’da yer alan bir hatadan dolayı hackerların iletişim bilgilerinizi ele geçirmiş olabileceği haberini aktarmıştık. Şimdi ise platforma kayıtlı telefon numaralarınız satışa çıkmış olabilir!

Çok kısa bir süre önce Instagram’da yer alan bir hatayı keşfeden yetkililer hatayı hemen gidermiş ve iletişim bilgilerinizin hackerların eline geçmiş olabileceğini vurguladı. E-posta gibi iletişim adresleri başı çekerken telefon numaralarının satışa çıkacağı hakkında hiçbir haber yoktu.

İlk olarak Selena Gomez‘ın hesabına saldırı düzenleyen hackerlar e-posta ve iletişim adreslerini öğrendi. Hackerlar saldırıdan sonra Doxagram adında bir veritabanı oluşturmuş ve arama başına 10 dolar ücret talep ediyorlar. Hacker , Daily Beast‘a Doxagram üzerinde arama yapmak için 1.000 hesap listesinin sunulduğunu belirtti ve en çok takip edilen 50 hesabın çoğunun bu listede yer aldığını belirtti.

Sonuç olarak Doxagram kısa süre önce çevrımdışı olarak görüntülendi. Kim tarafından kapatıldı herhangi bir bilgi yok ancak, ünlü kişilerin iletişim adreslerinin birçok kez satın alındığına eminiz.

1.000 listede Türkiye’deki kişilerinde  yer alacağı söyleniyor. Tabii ki bunların kim olduğu henüz daha açıklanmamış ve 1.000 sadece veritabanın da halka açılmış olabilir. Belkide tüm platform ele geçirilmiş olabilir.

Bakalım Instagram bu haber içinde bir açıklama yapacak mı? Olur da yaparsa buradan sizlere güncelleme sağlayacağız.