instagram 1

Instagram yeni bir döneme giriyor

Uzun süredir kendini yenilemeye alan Instagram, son olarak mesajlarla ilgili şikayetleri ele adı. Kullanıcılarının gönderilerine gelen mesajları atlamamaları ve sağlıklı bir şekilde yönetebilmeleri için yeni bir uygulamaya geçen Instagram bu sayede sadece fotoğraf paylaşımı değil, aynı zamanda sohbet ağı da olan bir uygulama olmayı hedefliyor.

800 milyon kullanıcıya ulaşan ve 500 milyon günlük kullanıcısı bulunan uygulama, bu başarısını adeta yeni yorum yönetim araçlarıyla kutluyor.

Yeni yorum araçları, herkese açık bir hesabınız varsa yorumları belirli gruplarla kısıtlamanıza izin veriyor. Takipçileriniz veya sizi takip eden kişiler gibi. Buna ek olarak hem herkese açık hesaplar, hem de gizli hesaplar, belirli hesapların kendi gönderilerine yorum yapmasını engelleyebiliyorlar. Tüm bunlar, uygulamanın kötüye kullanımı engellemeye yönelik çalışmalarının bir parçası.

Instagram ve yeni dilleri: Arapça, Franzsıca, Almanca ve Portekizce…

Firma bu yeniliklerle birlikte otomatik filtresini de güncelleyerek ona Arapça, Franzsıca, Almanca ve Portekizce dillerini kapsamayı sağlayacak araçlar ekledi (başta yalnızca İngilizce destekleniyordu). İşlevler makine öğreniminden faydalandığı için Instagram, filtre mekanizmalarının zaman içinde daha iyi performans sunacağını söylüyor.