instagram otomatik video oynatma kapatma 1

Instagram ve Snapchat, ırkçılık gerekçesiyle Giphy’nin desteğini kaldırdı

Dünyanın en büyük GIF platformlarından birisi olan Giphy, ırkçılık içeren GIF’ler önerdiği gerekçesiyle Snapchat ve Instagram’daki hayranlarından büyük tepki gördü. Her iki platform da Giphy’nin artık GIF kaynakları arasında bulunmadığını duyurdu.

Irkçılık suçlamalarıyla karşı karşıya gelen platformlar arasına Giphy’nin de adı eklendi. Devasa GIF paylaşım platformu, Instagram ve Snapchat kullanıcılarından gelen şikayetlerin ardından platformlardan kaldırıldı. Paylaşılan bilgilere göre kullanıcılar, Giphy’nin önerdiği GIF’ler arasında bazı ırkçı unsurlar bulunduğu gerekçesiyle şikayette bulundu ve hem Instagram, hem de Snapchat bu şikayet nedenlerini haklı bularak platformlarındaki Giphy desteğine son verdi. Platformdaki ırkçı GIF’lere karşı tepkiler hala devam ediyor.

Giphy

 

 

Giphy hangi GIF’ten dolayı tepki gördü?

Irkçılık içerdiği için platformdaki GIF paylaşılmadı ancak içeriğiyle ilgili bilgiler verildi. İddialara göre önerilen GIF’te siyahilerin suça yatkın olmasıyla ilgili bir şaka mevcuttu ve bugün bile birçok soruna neden olan “Nigger” kelimesi kullanılıyordu.

Giphy’nin Instagram ve Snapchat’e geri dönüp dönmeyeceği henüz bilinmiyor.