instagram 1 1

Instagram ve Snapchat, GIPHY’e bir şans daha verdi

Geçtiğimiz haftalarda ırkçı bir GIF ile sıkıntılı günler yaşayan GIPHY; hatasını düzelterek Instagram ve Snapchat’ten yeniden onay aldı.

Bulunduğumuz ayın ilk günlerinde GIPHY veritabanından kaynaklı bir ırkçı GIF etiketinden dolayı, uygulamaya destek veren birçok sosyal medya platformu veya uygulaması olan Instagram ve Snapchat gibi bazı platformların desteğini kesmeye neden olmuştu. Bugün ise platformlar, GIPHY‘nin GIF deposunu ayrıntılı bir şekilde inceledikten sonra bir şans daha verme kararı aldı.

GIPHY ayrıca bu olaydan çok güzel bir şekilde ders almış ki, GIF’leri deposuna eklemeden önce çok sıkı bir inceleme sürecinden geçeceğine dair kamuoyuna söz verdi. 24 Ocak’tan itibaren Instagram ve Snapchat’in kullanımına geçen GIPHY GIF deposu nihayet tekrardan aktif edildi.

Belirtelim ki, ırkçı GIF’i ilk olarak 8 Mart’ta İngiltere’de keşfedilmiş ve Twitter kullanıcıları tarafından çok fazla eleştirilmişti. 30 dakika içerisinde ise Instagram’ın GIPHY entegrasyonunu kaldırmasıyla olaya son verilmişti.