Instagram Uygulamasının Tarihi

Instagram Uygulamasının Tarihi: Kaç Yılında Kuruldu? Hashtag Sistemi Ne Zaman Geldi?

1 milyar kullanıcı sayısına sahip Instagram, 5 Ekim 2010 tarihinde Mike Krieger ve Kevin Systrom tarafından kuruldu. Kurulduğu ilk tarihlerde fotoğraf düzenleme uygulaması olarak kullanıcılara sunulan Instagram, ücretsiz uygulamalar arasında yerini almaktaydı. Dönemin fotoğraf düzenlemeye ilgisinin olması neticesinde kısa sürede gelişim gösteren uygulama, içerisinde birçok filtre barındırmaktaydı. Günümüzde bu filtrelerin çoğu halen kullanılmaya devam edilmektedir. Instagram uygulamasının ilk kurulduğu yıllarda kullanıcılar uygulama içerisine girerek fotoğraflarına farklı filtreler eklemekte ve çeşitli sosyal medya mecralarında paylaşmaktaydı. Bu şekilde birçok kişi tarafından tercih sebebi olan uygulama Instagram tarihi açısından büyük önem taşımakta. Ardından Aralık 2010 tarihinde tam olarak 1 milyon kullanıcıya ulaştı.

Ocak 2011: Instagram’da İlk Hashtag Kullanımı

Aralık ayında tam olarak 1 milyon kullanıcıya sahip olan uygulama 2011 yılına güzel bir haberle giriş yaptı. Bu haber ise kullanıcıların hashtag kullanarak birçok kişiye erişim sağlayabileceğiydi. Hashtag sisteminin ilk kullanılmaya başlandığı yıllarda bu durum büyük bir ilgi görerek Instagram kullanıcı sayısının da artmasına neden oldu. Mart 2011 itibariyle 3 ayda 5 milyon kullanıcıya ulaşan Instagram, Ağustos ayında 150 milyar paylaşılmış fotoğrafa ulaştı. Bu, Instagram tarihi için oldukça önemli bir gelişimdir.

Instagram Uygulamasının Tarihi

Instagram 2.0 Yayınlandı

Gün geçtikçe daha fazla kullanıcıyla erişim sağlayan Instagram, Eylül 2011 itibariyle 2.0 sürümünü kullanıcılara sundu. Yeni sürüm ile Instagram uygulaması içerisinde farklı filtrelere yer verilirken ara yüz kısmında da ufak değişimler gerçekleştirildi. Bu süreçten sonra Instagram Eylül ayı içerisinde tam olarak 10 milyon kullanıcıya ulaştı. Nisan 2012 tariginde 30 milyon kullanıcıya ulaşan uygulama, 51 milyon dolar karşılığında Facebook tarafından satın alındı.

Layout ve Boomerang Ne Zaman Kullanılmaya Başlandı?

Layout ve Boomerang programları Instagram tarihi için önem arz etmektedir. Nitekim hashtag gibi dikkat çeken ve ses getiren yeniliklerden bir tanesidir. Instagram 2015 yılının farklı tarihlerinde önce Layout olmak üzere; Layout ve Boomerang yeniliklerine yer verdi. Bunlardan Boomerang yeniliği, birçok kişinin dikkatini çekmeyi başardı.