snapchat
snapchat

Instagram, Snapchat’i resmen yıktı

Instagram bir yarış içerisine girmiş olduğu Snapchat’ten arakladığı özellikler ile zirveye çok hızlı bir şekilde tırmanmaya devam ediyor. Marka şimdiden tırmanışta açık ara öne geçmeyi başarmış bile!

Facebook, Snapchat’te bulunan birçok özelliği araklamış ve kendi platformuna ekleyerek başta eleştiri almış olsa bile, sonradan büyük bir beğeni ve kullanım kazanmıştı. Hatta Facebook, sadece Instagram‘la sınırlı kalmayıp, Messenger ve WhatsApp gibi platformlarına da bazı özellikleri dahil etmişti.

Her geçen gün 200 milyondan fazla hesap Instagram’ın araklamış olduğu Hikayeler özelliğini kullanmaya devam ediyor. Instagram Hikayeler özelliği bildiğiniz gibi 24 saat geçene kadar kişinin profilinde yer alıyor ve süre dolduğunda otomatik bir şekilde profilinden kalkıyor. Bir diğer şekilde anlatacak olursak süre bittiğinde hikaye siliniyor. Hikaye içerisinde yazı ve çizim gibi bazı araçları kullanmak mümkün.

instagram hikayeler 02

Ayrıca belirtelim her gün 200 milyondan fazla hikayeler kullanımına karşılık Instagram’ın 600 milyonluk kullanıcısı olduğuda bir gerçek. Tüm bunların yanı sıra kısa süre önce Instagram Direct adında yeni bir özelliğini de kullanıcılara sunmuştu. Bu yeni özellikle beraber kişiler gruplarına ve arkadaşlarına kısa mesajlar ve akışlarından gönderi ile kaybolan fotoğraf ile video gönderebiliyorlar. İşte tüm bu özelliklerle beraber Snapchat’in bir ayağı çukura düşerek yenilgiye uğradığını belirtelim.

https://youtu.be/xDudoX1i44k