Instagram neden çöktü

Instagram Neden Çöktü? Instagram Sorunu Düzeldi Mi?

Facebook uygulamasıyla beraber sosyal medyanın en gündemde olan uygulamalarından biri olan Instagram birkaç saat önce çöktü. Uygulamanın dünya genelinde çökmesi ise gündem oldu. Peki sorun ne? İşte detaylar.

İnternet dünyasına hakim olan genel olarak birkaç sosyal medya uygulaması var. Artık kalıplaşmış uygulamalar olarak değerlendirilen ve sektörde ağırlığını hissettiren uygulamalar arasında ilk sıralarda gelenlerinden birisi ise Instagram uygulaması. İlk yıllarında pek umut bağlanmayan bir uygulama olsa da Facebook satın alması sonrasında adeta yeniden doğan Instagram şimdilerde 500 milyonu aşan kullanıcı sayısıyla bu alanda liderlerden biri.

Bu kadar fazla kullanıcı sayısına sahip olmasından mı yoksa başka bir hatadan kaynaklı mı bilinmez ama sosyal medyanın dev uygulaması bugün akşam saatlerinde çöktü. Tamamen kullanılamaz hale gelen uygulamanın sadece bir bölge ya da bir ülke için geçerli değil kullanıldığı tüm ülkelerde de çökme sorunuyla karşı karşıya kaldığı belirtildi. Yaşanan bu sorunun nedeni ne olduğu ise çökme sorunundan daha çok tartışılmaya başlandı. Peki Instagram neden çöktü?

Sunucu Kaynaklı Bir Sorun Olduğu Düşünülüyor

Yaşanan sorunun aslında tamamen sunucu kaynaklı bir sorun olduğu düşünülüyor. Herhangi bir saldırının yapılıp yapılmadığını doğrudan Instagram tarafından gelen bir açıklama olmadığı için bilemiyoruz. Bununla beraber yaşanan sorunun sunucu üzerinde yapılan bir hatadan kaynaklı olabileceği de gündemde. Muhtemelen güncelleme sırasında yaşanan bir hata durumu nedeniyle de Instagram çökme sorunuyla karşı karşıya kalmış olabilir.

Instagram çöktü

Tüm bunları bilebilmek için uzun süreli ve tüm dünya genelinde yaşanan kesintinin Instagram tarafından açıklanmasını beklemek gerekecek. Eğer uygulama yetkilileri konu hakkında verdikleri bilgide nedeni açıklayacak olursa sorunun saldırı kaynaklı mı yoksa sunucu hatası kaynaklı mı olup olmadığını göreceğiz. Ayrıca bu çöküntü sırasında kullanıcıların hesaplarına ya bilgilerine herhangi bir zarar gelip gelmediğinin de açıklamayla ortaya çıkacağı belirtiliyor. Şimdilik bu yönde bir bildirimde bulunan bir kullanıcı olmadığı için hesaplarda herhangi bir sorun olması da beklenmemekte.

Instagram Sorunu Çözüldü Mü?

Yaşanan sorunun nedeni hala tartışılmakta. Instagram tarafından resmi bir açıklama gelene kadar sorunun nedeninin tartışılmaya devam edeceği de kesin. Fakat bir diğer nokta sorunun şu an devam edip etmediği. Instagram çökme sorunu şu an için çözülmüş gibi gözüküyor. Instagram şu an için kullanılabilir durumda ama hala resim yüklemelerinde ve görüntülemelerinde yavaşlama söz konusu.

Özellikle video oynatmak istediğinizde oynatma durdurma sorunları ve donma sorunlarıyla karşı karşıya kalabiliyorsunuz. Instagram çökme sorununun tam olarak ne zaman çözüleceği ve sorunun ana kaynağının ne olduğunu belli bir süre sonra gelen açıklamalarla beraber öğrenmiş olacağız. Yeni açıklamalar için şimdilik takipte kalmak gerekli.