İnstagram Karanlık Modu Nasıl Çalışır?

İnstagram Karanlık Modu Nasıl Çalışır?

Akıllı cihazlarında kullanılan bazı uygulamaların karanlık modu bulunmaktadır. Dünya çapında milyarlarca insan tarafından kullanılan en popüler sosyal medya uygulaması olan İnstagram’ın karanlık modu bulunmuyor. Karanlık modu olmayan İnstagram kullanıcılarının dikkatini çekecek bir eklenti geliştirdi. Bu eklenti, İnstagram’ı karanlık moda kullanım imkanı tanımaktadır. Geliştiriciler Chrome üzerinden yeni bir eklenti sayesinde karanlık mod kullanımını başarmışa benziyor. Night Mode For İnstagram adıyla yayınlanan bu eklenti ile İnstagrama yeni bir görüntü kazandırılıyor.


Night Mode For İnstagram

Karanlık modu ile olarak Twitter kullanmaya başlamıştı. Twitter bu mod ile kullanıcılarından olumlu yorumlar alınca zaman içerisinde Skype, Discord, Tumblr ve Telegram gibi popüler uygulamalar da karanlık modunu kullanmaya resmi olarak başladırlar. İnstagram’ı karanlık moda kullanmak için tasarlanan Night Mode For İnstagram’ın renk düzenlemesi oldukça harika olup uyumlu bir şekilde çalışmaktadır. İnstagram karanlık modu nasıl çalışırsorusunun cevabı ancak Night Mode For İnstagram ile mümkün gözükmektedir.

Karanlık Mod Nedir?

Akıllı cihaza ve telefona sahip olanlar gece gündüz fark etmeden kullanmaktadır. Gündüzün aydınlığında gözleri rahatsız etmeyen telefon veya uygulama ekranı gece gözleri almaktadır. Bundan dolayı Twitter, Youtube gibi sıklıkla kullanılan uygulamalar karanlık modu kullanmaya başladı. Karanlık mod sayesinde ekrandaki gözü alan beyaz ve açık renk arka planlar, koyu renklere özellikle siyaha çevrilmektedir. İntagram resmi olarak bu trend uygulamayı kullanmıyor. Fakat kullanmak isteyenler eklenti aracılığı ile ayara ihtiyaç duymadan Night Mode For İnstagram’ı kullanabilir.