Instagram Hikayeleri 300 milyon barasini asarak Snapchati ikiye katladi

Instagram Hikayeleri 300 milyon baraşını aşarak Snapchat’i ikiye katladı

Instagram ve Snapchat arasında olan savaş her geçen gün biraz daha kızışıyor. Şimdi ise Instagram Hikayeleri Snapchat’i 300 milyon kullanıcıyla ikiye katladı.

Geçtiğimiz dönemlerde Mark Zuckerberg’in getirmiş olduğu Snapchat hikayeler özelliği WhatsApp ve Instagram platformuna giriş yaptı. Başta büyük bir tepki gören hikaye özelliği zaman içerisinde bağımlılık yapmış gibi duruyor. Snapchat’in pazarda olan değerini düşüren Facebook, kısa süre önce yeni bir haberle birlikte bu pazarda ne kadar iddialı olduğunu bir kez daha gösterdi.

Snap atma özelliğini her platformuna ekleyen Facebook, kendine ait efekler ve filtreler ile bu olaya bambaşka bir boyut kazandırmayı başarmıştı. Mark Zuckerberg, kopyalamış olduğu hikayeler özelliğine kısa süre önce Superzoom özelliğini daha getirdi.

Şimdi ise anlık olarak atılan hikayeler hakkında yeni rakamlar açıklandı. Bu rakamlar Snapchat ile olan savaşın sonucunu göstermiş oldu.

300 milyon kullanıcı Snapchat’i Ağlattı

Son açıklanan verilere göre Instagram Hikayelerini kullanan kullanıcıların sayısının 300 milyonu geçtiği görülüyor. Bu bakımdan Snapchat’i ikiye katlayan Facebook bir kez daha ayakta alkışlandı.

Bunun üzerine Mark Zuckerberg arayı biraz daha açmak için yeni özellikler üzerinde çalışmalar yapabilir. Bakalım bir daha ki yarışta sonuçlar ne şekilde olacak.