instagram icon 2016z 1

Instagram Hikayeler’i artık kaydedilebilecek!

Kullanıcılardan gelen yoğun istek üzerine Instagram Hikayeler’de bazı değişiklikler yapıldı. Bu değişiklikler sayesinde kullanıcılar artık Hikayeler’i kaydedebilecek.

Popüler sosyal paylaşım platformlarının arasında bulunan Instagram, bugün yaptığı açıklamayla Hikayeler’de bazı değişiklikler yapacağını duyurdu. Kullanıcıların istekleri doğrultusunda gerçekleştirilecek olan bu değişiklikler, Instagram Hikayeleri’nin kaydedilebilmesini sağlayacak. Ancak şunu da belirtmek gerekiyor ki, kullanıcıların Hikayeler’i kaydetmek için yalnızca 24 saat süresi var. Bu süre içerisinde kayıt işlemi yapılmazsa Hikayeler kalıcı olarak siliniyor.

Kaydedilen hikayeler profiliniz üzerinden ulaşabileceğiniz Arşiv’de depolanacak. Mobil uygulamanın sağ üst köşesinde bulunan saat ikonuna tıklayarak Arşiv’e kolayca ulaşabilirsiniz.

Instagram Highlights

Instagram Hikayeler’i profile de eklenecek

Yapılan değişikliklerle uygulamaya eklenen bir diğer özellik de Story Highlights. Story Highlights, Hikayeler’in kullanıcı profilinde yer almasını sağlayan son derece kullanışlı bir özellik. Instagram kullanıcıları beğendikleri Hikayeler’den birisini seçerek profilinin üst kısmında görünmesi için ayarlayabilecek. Ayarlanana Hikaye, profili ziyaret eden kişiler tarafından görüntülenecek.