Instagramin Markali Icerik secenegi herkese acildi 1

Instagram Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Popüler sosyal medya platformlarını kullanan ve çeşitli sebeplerden dolayı hesaplarını kapatmak isteyenler olabiliyor. Bu makalemizde Instagram hesap silme ile ilgili merak edilenler ve hesabınızı nasıl silebileceğiniz konusunda bilgi vermek istedik. Yol gösterici Instagram hesap silme rehberi!

Instagram Hesabı Nasıl Silinir?

Çeşitli sebeplerden dolayı bir çok sosyal ağda hesaplar açıyoruz. Ancak hesap açtığımız sosyal ağdan istediğimiz etkiyi alamadığımızda, hesabımızı silmek istiyoruz.

Bildiğiniz gibi instagram, fotoğraf paylaşma odaklı en popüler sosyal ağ. Peki instagram‘da yer alan hesabımızı kalıcı olarak nasıl sileceksiniz?

Tüm detayları ile Instagram hesabını kalıcı olarak silme.

İlk Olarak Yapılması Gereken

Öncelikle hesabınızı Instagram’dan kaldırmadan önce, paylaştığınız fotoğrafları farklı bir yerde saklamak isteyebilirsiniz. Fotoğraflarınızı PC ve Cep telefonunuzda saklamak isteyebilirsiniz.

Cep Telefonuna Instagram Fotoğraflarını Toplu İndirme
Cep telefonlarından Instagram toplu fotoğraf indirme seçeneğini kullanabileceğiniz “Cleaner for Instagram” uygulaması ile toplu silme işlemi ve toplu indirme işlemi yapılabilmektedir.

Cleaner for Instagram Nasıl Kullanılır?

  • Cleaner for Instagram uygulamasını uygulama Store’un dan indirin.
  • Uygulamaya giriş yapın.
  • Media sekmesine tıklayın.
  • İndirmek istediğiniz fotoğrafları toplu seçin.
  • Sağ üst kısımdaki “Actions” butonuna tıklayın.
  • Karşınıza çıkan ekrandan “Download” yani indir butonuna tıklayarak fotoğrafları toplu kaydetme işlemini tamamlayın.

PC’ye Instagram Fotoğraflarını Toplu İndirme

Fotoğraflarınızı indirebileceğiniz “Mass Instagram Photo Downloader” programı hem kolay kullanımı hemde ücretsiz olması ile oldukça başarılı diyebiliriz.

Programın kullanımı: “Download photos of a user” seçeneğine paylaşımlarını indirmek istediğiniz kullanıcı adını yazabilir, etiketle indirmek için ise “Download by hashtag” seçeneğini aktif hale getirerek etiketi girebilirsiniz.
Bu işlemin ardından “Browse” seçeneğinden fotoğrafların nereye indirilmesi gerektiğini seçip “Start” yani başlat butonuna tıklayarak toplu kaydetme işlemini başlata bilirsiniz. Android ve IOS gibi işlemciler için Instagram’ın merak edilenlerini de sitemizden takip edebilirsiniz.

Instagram Hesabını Silmek İçin ilk Adım

İlk olarak Instagram hesabınızı silmek için aşağıda yer alan link’e tıklayın

https://instagram.com/accounts/remove/request/

 

Açılan sayfada, oturumunuz açık değilse, oturumunuzun açılmasını istiyor. sonra tekrar yukarıdaki bağlantıya yönlendiriliyorsunuz.

ins. 2

Sonra ki ekranda “Gitmeden önce lütfen bize nedenini söyle” bölümüne ulaşıyorsunuz yanında yer alan kutucuktan, hesabınızı neden silmek istediğinizi seçmeniz gerekiyor.

Instagram Hesabını Kalıcı Olarak Silmek İstiyorsanız Yapmanız Gereken

Hesabınızı silmek istemenizin nedenini seçtikten sonra, hesabınızı sileceğiniz ana bölüm karşınıza gelecek.

Burada Kısa Bir Bilgi

Hesabınızı sildikten sonra sildiğiniz kullanıcı adınızı bir daha kullanamayacaksınız. Ayrıca hesabınızla birlikte fotoğraflarınız, kullanıcı adınız, yorumlarınız ve sizinle ilgili olan diğer her şeyin de silineceğini hatırlatalım. Bu noktada isterseniz hesabınızı geçici olarak durdurma’yı da düşünebilirsiniz.

ins. 3

Bu kısımda önce şifrenizi boş olan kutucuğa girmeniz, daha sonra kırmızı renkli olan “Hesabımı Kalıcı Olarak Kapat” yazan butona tıklamanız gerekiyor.