hashtag instagram 1 1

Instagram’a hashtag takip etme özelliği gelebilir

Instagram, kullanıcıların hashtagleri takip edebilmesini mümkün kılan yeni bir özelliği deniyor. Özelliğin detayları haberimizde.

Instagram birçok kişinin kullanışlı bulacağı yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. İlk olarak Pippa Akram isimli sosyal medya danışmanı tarafından fark edilerek gündeme getirilen bu özellik, sosyal paylaşım platformu kullanıcılarına kişileri takip edebildikleri gibi hashtagleri de takip edebilme fırsatı tanıyacak. Akram tarafından paylaşılan görselden anlaşılabildiği kadarıyla hashtagleri takip ederek o hashtagi taşıyan en yeni paylaşımları arama yapmadan görebilmek mümkün olacak.

Bu özellik, hashtag denince akla ilk gelen sosyal paylaşım platformu Twitter’da bir süredir mevcut. TweetDeck, Hootsuite gibi yardımcı platformlar sayesinde kullanılabilen özellik sürekli olarak bir hashtagi görüntülemenizi sağlıyor ve birçok firma tarafından reklamların kontrol edilmesi gibi amaçlarla kullanılıyor. Eğer Instagram da şu an deneme aşamasında olan bu özelliğe erişirse, sosyal paylaşım platformunda faaliyetlerini sürdüren şirketlerin bundan faydalanabileceği söylenebilir.

DOOG7BWX4AEGlV6

Instagram’ın son dönemlerde birçok farklı özellik üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü biliniyor ve bu özelliklerden bazıları deneme aşamasından ileriye geçemiyor. Bu nedenle hashtag takip etme özelliğinin kullanıma sunulmaması gibi bir ihtimal de var. Şimdilik yalnızca belirli bölgelerde yaşayan, sınırlı sayıda kullanıcının kullanabildiği bu özelliğin akıbetinin ne olacağını yakın zamanda göreceğiz.