Instagram

Instagram, Facebook skandalından sonra önlemler almaya başladı

Facebook’un kullanıcı gizliliğini önemsememesi ardından büyük bir skandala dahil olmasıyla birlikte Instagram önlemler almaya başladı.

Facebook tarafından 2012 senesinde satın alınmasının ardından büyük bir değişim geçiren Instagram, Facebook’un kullanıcı gizliliği skandalından ders aldı ve kullanıcı gizliliği adına önlemlerini arttırdı. Sosyal paylaşım platformu, onayı bulunmayan üçüncü parti uygulamaların tümünün platforma erişimini sonlandırdı ve API’da bazı değişiklikler yaptı. Bu değişiklik, geliştiricilerin API’dan veri elde etme hakkını saat başına 5000’den 200’e düşürdü. Ayrıca bazı uygulamaların API’a erişimi tamamen sonlandırıldı.

Instagram

Birçok Instagram uygulaması kullanılamıyor

Bu değişikliklerle birlikte etiketleri analiz ederek en çok paylaşılan etiketi eş zamanlı gösteren ve takipçi sayısının azaldığını bildiren uygulamalar artık istenildiği şekilde kullanılamıyor. Bu uygulamalar saatlik sınıra erişmelerinin ardından kullanıcılara yeni bir veri sunamayacak. Ayrıca bazı kullanıcı verilerine ulaşılması tamamen engellendi. Buna bağlı olarak sosyal paylaşım platformu için uygulama geliştirilenlerin hitap ettiği kullanıcı sayısı oldukça azaldı.

Instagram’ın Facebook’tan ders alarak böyle bir değişime gitmesi birçok kullanıcı tarafından iyi karşılandı. Facebook gibi verilerin sızdırılmasının ardından değişime gitmektense önlem almak hem platform, hem de kullanıcılar adına çok daha sağlıklı.