Instagram dogrudan mesajlasma icin bagimsiz bir uygulamayi test ediyor
Facebook Inc.'s Instagram logo is displayed on the Instagram application on an Apple Inc. iPhone in this arranged photograph taken in Washington, D.C., U.S., on Friday, June 17, 2016. In a bid to give its users an incentive to create more content for the photo and video-sharing site, Facebook's Instagram is considering sharing revenue generated from news, sports, celebrities and other content said Carolyn Everson, vice president for global marketing solutions at Facebook. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

Instagram, doğrudan mesajlaşma için bağımsız bir uygulamayı test ediyor

Instagram, 2012 yılında Facebook tarafından satın alınmış ve o günden bugüne çok fazla değişim göstermişti.

İlk zamanlarda çok basit bir uygulama olan Instagram, sadece fotoğraflarınıza efekt verin ve arkadaşlarınızla paylaşın gibiydi. Ayrıca basit hareketlerde aşağı yukarı kaydırma ve iki kez dokunduğunuzda beğenme özelliği karşımıza çıkıyordu.

Şimdi ise Instagram’ın videoları ve gif paylaşma özelliği var. Kendine özel algoritmaları ve birçok özel efektleri yer alıyor.

Bugün Instagram, bağımsız bir DM uygulamasını başlattığını ve bu uygulamayı test ettiğini açıkladı. Şu anlık uygulama sadece Uruguay, Şili, Türkiye, İtalya, Portekiz ve İsrail‘de mevcut.

Instagram, testte şunları söylemişti;

“Instagram’ın tüm zamanlarınızda yanınızda olmasını isteriz ve arkadaşlarınızla özel paylaşımlarınız bunun en büyük kanıtı. İnsanları bu şekilde uygulamayla birleştirmeyi ve daha eğlenceli bir hale getirmek adına DM’i test etmeye başladık.”

Instagram platformu, hikayeler oluşturmanızı ve özel filtrelerle Boomerang’a güzel sahneler oluşturmayı sağlıyor. Bunun yanı sıra DM ile iletişim kurmanızda bir gerçek.

Test aşamasında olan uygulama geri bildirimlerden sonra 2018 yılının ilk çeyreğinde tüm kullanıcılara gelecek.