Instagram Arsiv 1

Instagram Arşiv Sistemi Ülkemizde Kullanıma Girdi

1 ay önce tanıtılan yeni bir Instagram özelliğinin testlerinin tamamlandığının bilgisi verildi. Instagram için sunulan Instgaram arşiv sistemi olarak bilinen özelliğin testlerinin bitmesinin hemen ardından ise yeni özellik ülkemizde dahil olmak üzere genel olarak yayınlandı. İşte detaylar.

Instagram, bir başka sosyal medya devi olan Snapchat ile ciddi bir yarış içerisine girdi. Instagram’ın girdiği yarışta öne geçebilmek için attığı adımları ise hem eleştiriler aldı hem de bir yandan da Instagram’ınn yükselmesini sağladı. Sosyal medya devinin bu şekilde elde ettiği başarıyla beraber Snapchat uygulamasını da bir hayli geri planda bırakmaya başladığını biliyoruz.

Özellikle son dönemde tüm Snapchat özelliklerinin uygulamaya dahil edilmesi ise Instagram için yeterli gelmedi. Bunun yanında Instagram’ın düzenli olarak yeni sistemleri de kullanmaya başladığını gördük. Bu sistemlerden en yenisi Instgaram arşiv özelliği oldu. Sosyal medya devinin en sevilen özelliklerinden biri olması beklenen arşiv özelliğinin detayları neler? Ne zaman yayınlandı? Bakalım.

Instagram Arşiv

Instgaram Arşiv Sistemi Kullanılabilir Durumda

Merak edilen ilk konudan başlayalım. Instgaram arşiv sistemi neden bu kadar geç yayınlandı? Sorunun cevabını yine Instagram verdi. Söz konusu sistemin test aşamasına girdiği bu nedenle geciktiği belirtildi. Testlerin tamamen doğru olarak sonuçlandırılmasının ardından ise 1 ay geç olsa da Instgaram arşiv sistemi yayına girmiş oldu. Arşiv özelliğinin kullanımı içinse yine Instagram tarafından bilgilendirme yapıldı. Instgaram arşiv sistemi sayesinde kullanıcıların profillerinde paylaşılmış olarak gözüken resimleri silmeden kaldırabilecekleri belirtildi.

Arşiv klasöründe tutulacağı açıklanan resimlerin yeniden paylaşımı içinse yine Instagram arşiv klasörlerini kullanmak gerekecek. Bunun için profil sayfasında eklenen yeni arşiv butonlarını kullanmak yeterli olacak. Özelliğin yayınlanmasının nedeni olarak ise Instagram, kullanıcılardan gelen istekleri gösterdi.

Bu sistem kullanıcı isteklerine göre yayınlanmış olan bir güncelleme olarak biliniyor. Instgaram arşiv özelliği sayesinde kullanıcıların kaldırmak istedikleri resimleri silmelerinin zorunluluğu olmayacak. Doğrudan resimleri arşiv klasörüne taşıyıp istediğiniz an yeniden paylaşım yapmanız mümkün hale getirildi.