Instagif GIFleri basan bir Polaroid fotograf makinesi

Instagif, GIF’leri ‘basan’ bir Polaroid fotoğraf makinesi

Elinizde bir GIF tutacağınızı söylesek ne derdiniz? Kesinlikle öyle şey mi olur nasıl tutulur? gibisinden bazı cevaplar vereceğinize eminim. Ancak Instagif adında gelen yeni fotoğraf makinesi bu işi yapıyor.

Eskiden yer alan bir teknolojiyi günümüze taşımak adına, yeniden icat etmek daha mantıklı olacaktır. Abhishek Singh adında bir Redditor, elinde bir GIF tutmanın mümkün olduğunu düşünerek bu işi başardı. Sonuca bakıldığında, GIF’leri basan bir DIY Polaroid fotoğraf makinesi bulunuyor.

Polaroid OneStep fotoğraf makinesinden esinlenerek Singh’in versiyonunda ise Instagif adında geliyor. Aslında görünüş olarak neredeyse birebir aynı. Fakat filme yazdırmak yerine kaydedilen bir GIF’yi oynatan Polaroid boyutlu bir LCD çıkartarak elimizde duruyor. Polaroid fotoğrafın belli bir süre içerisinde solması ve daha sonra GIF’in döngüsü başladığı an düzenli olmak şartıyla oynatılması programlanmış.

Singh, tam olarak dört hafta içerisinde kamerasını yaptı ve tamamen çalıştığını düşünüyordu. Ayrıca yarım saat gibi bir sürede yeniden inşaa edeceğini iddia ediyor. Kamerasını modelledi ve 3D bastırdı. Ayrıca hem kamera hem kartışa Ahududu Pi’yi kullandı. Sonuç olarak Singh’in ilk düşündüğü işlev elinde tutulan bir GIF kamerası olur mu? Evet konunun özeti şu şekilde ” Bu inanılmaz saçma ve tamamen anlamsız olan proje beni gülümsetti” dedi.

Bu makinenin nasıl yapılacağını tüm süreçlerine kadar Imgur albümünde belgeledi ve tüm kodları GitHub üzerinden paylaştı.