Imgurdan 2014 yilinda 1.7 milyon hesap kimlik bilgisi calindi
RANCHO PALOS VERDES, CALIFORNIA - APRIL 04: VP Marketing and Revenue at Imgur Steve Patrizi attends PTTOW! Summit at Terranea Resort on April 4, 2016 in Rancho Palos Verdes, California. (Photo by Jerod Harris/Getty Images for PTTOW!)

Imgur’dan 2014 yılında 1.7 milyon hesap kimlik bilgisi çalındı

Kısa süre önce şirket bir açıklama yaparak, bilgisayar korsanlarının tam 1.7 milyon kullanıcı e-posta ve şifrelerini çaldıklarını açıkladı.

Popüler resim paylaşım sitesi olan Imgur, 23 Kasım günü bu konuyla ilgili bir açıklama yaparak 2014 yılında veri ihlallerine maruz kaldıklarını duyurdu. Blog yazısı içerisinde hackerların 1.7 milyon kullanıcı hesabının e-posta ve şifrelerini izinsiz bir şekilde erişim sağladığı ve 150 milyon kullanıcıdan sadece ufak bir kısmı çaldıkları ifade edildi. Imgur açıklamalarında ayrıca kişilerin gerçek isim, adres, telefon numarası gibi özel bilgilerini istemediği için pek fazla sıkıntı olmayacağını açıkladı.

Şirket, henüz daha verilerin nasıl çalındığını araştırırken, kısa süre önce güncellenen eski karma algoritması olan SHA-256‘dan şüphelendiklerini belirtti. Bir diğer kaynak haberine göre Imgur, Troy Hunt’a çalınan verilerin haberi firmaya bildirilmeyene dek yoktu. (Troy Hunt= Güvenlik Araştırmacısı)

Operasyon sorumlusu olan Roy Sehgal, bu durumdan etkilenen kullanıcılara bir bilgi gönderildiğini ifade etti. “Bilgilerinizin korunması adına ciddi çalışmalar yürütüyoruz ve sistemimiz ve süreçlerimiz hakkında güvenlik araştırmaları son gaz devam ediyor” dedi.