uydu

İlk Yerli Uydumuz Türkiye Uzay Üssünde Üretilecek!

Türkiye’nin ilk uzay üssü kapılarını araladı! TUSAŞ ve TAI tarafından inşa edilen merkez oldukça gelişmiş teknolojiye sahip!

Ülkemizin ilk milli ve yerli uydusunun üretim merkezi olan uzay üssünde ayrıca Göktürk-1 uydusunun çevresel testleri ve entegrasyon çalışmaları yürütülüyor. TAI tarafından inşa edilen ve ülkemizin en kapsamlı ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi kapılarını aralayarak görevleri hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 5 ton ağırlığındaki birden fazla uydunun montajları, test faaliyetleri ve entegrasyon çalışmalarının yürütüldüğü merkez Türksat 6A’nın üretim merkezi olacak!

uzay üssü

İlk Yerli Uydu Bu Merkezde Üretilecek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve Türksat AŞ tarafından oluşan bir fonla inşa edilen merkezin işletmesi şuan TAI firmasına ait. Yaklaşık olarak 4 bin metrekarelik bir alanda kurulu olan merkezde birçok araştırma ve geliştirme çalışmaları yürütülüyor. Gelecekte uluslararası uzay projeleri ve görevleri yürütülmesi planlanan merkezde gelecekte yerli uydularımız üretilecek.

Uzay üssünde uyduların ve uzay araçların karşılaşacağı olası durumlar için fonksiyonel testler yürütülüyor. Uzay üssünde bulunan teknoloji sayesinde uzay koşulları oluşturularak çeşitli testler yürütülüyor.