İlk Yapan Kazanacak ve Dolar Trilyoneri Olacak!

Uzay madenciliği konusunda ABD’nin en büyük yatırım bankalarından biri olan Goldman Sachs, açıklama yaptı.

Yatırım bankası Goldman Sachs, asteroitleri ilk işleyen madencilerin trilyon dolar seviyesinde para kazanılabileceğini belirtti.

Yıllardır konuşulan uzay madenciliği sayesinde bir çok değerli madenden tonlarca elde edilip Dünya’ya getirilebilir. Bu şekilde insanların ihtiyaçlarının karşılanması ekonominin tamamen değişmesine neden olacağını belirten Goldman Sachs, asteroitlerden maden getirilmesinin sağlanması, dünyadaki her işten daha karlı olacağını kaydetti. Ayrıca bu işe adım adan ilk kişi veya kişilerin Dünya’nın ilk dolar trilyoneri olacaklarının altını çizdi.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)’nın yaptığı araştırmalara göre, bu güne kadar değerli maden içerdiği tespit edilen asteroitlerde 10 bin katrilyon dolar değerinde maden bulunduğu belirtiliyor

Bu değerde bir asteroidin işlenmesi ve Dünya’ya getirilmesi durumunda ise bütün ekonominin alt üst olacağı vurgulanıyor. Dünya ekonomisinin 73,7 trilyon dolar değerinde olduğu düşünüldüğünde, tek hamlede bu transferin gerçekleşmesi, devasa bir enflasyona neden olabilir.

Daha Önce Denendi mi?

2010 yılında Japonya Uzay Ajansı’nın Hayabusa, 25143 Itokawa asteoidinden Dünya’ya birkaç parça toz ulaştırabilmişti. NASA’nın da bu konuda denemeleri oldu ancak başarılı olamamıştı.