lk su gecirmez BlackBerry klavyeyi atacak scaled

İlk su geçirmez BlackBerry, klavyeyi atacak

BlackBerry akıllı telefonlarda sadece klavyesiyle meşhur olurken yeni bir cazibe için klavyeden daha fazlasını sunacak.

Şirket Edgadget’a Ekim ayı içerisinde BlackBerry adında tam dokunmatik bir cihaz başlatacağını bildirdi. Z10 adında gelebilecek olan cihaz elinizde bir klavyeden yoksun bir şekilde suya girmenizi sağlayacak.

Tam olarak ayrıntılar bildirilmiş değil fakat TCL’in François Mahieu’dan sızıntıların gelmeye başladığını belirtelim. Mahieu, TCL’nin bütün hava koşullarında çalışma sergileyecek BlackBerry’nin itibarına saygı duyacağını belirtti. Tam olarak dokunmatik ekrandan ziyada IP67 sertfifikalı suya ve toza karşı gelecek olan bir cihazdan bahsediyoruz. 26 saatten daha fazla bir pil kullanım süresi iddia ediliyor. Mahieu’ya göre dayanıklılık ve kullanım ömrü eş değer olacak.

Mahieu, iPhone ve Galaxy kullanıcılarının çoğu Ekim ayı içerisinde BlackBerry’ye geçecek şeklinde bir iddia da bulunuyor. Aslında, yeni telefon Android ile çalışacak ve tam dokunmatik olacak bu bakımdan farklılık isteyen kullanıcıların BlackBerry’e geçiş yapmaları her zaman olan bir durum. Bu bakımdan Mahieu haklı.

Aslında büyük bir ekrana sahip olarak gelen yeni BlackBerry bir klavyesi olmayacak şekilde tasarlanıyor. Priv dokunmatik ekrana özel klavye atadı. Aslında geçmişe baktığımızda BlackBerry’in telefonları oldukça fazla tutuluyordu. Taki dokunmatik ekranlar çıktığında markanın yeniliğe ayak uyduramamasına kadar. Her ne kadar geç bir düşünce olsa bile sonunda böyle bir hamlenin yapılması oldukça mantıklı.

Cihaz hakkında tüm detaylar şimdilik bu kadar ilerleyen günlerde detayları sizlere aktaracağız.