İlk iPhone prototipi

İlk iPhone prototipi büyük ilgi gördü; 85 bin TL teklif edildi!

İlk iPhone modeli piyasaya sürülmeden önce testlerde kullanılan prototip, eBay üzeriden açık artırmaya çıkarıldı.


Sadece birkaç gün önce Apple’ın ilk bilgisayar modeli olan Apple-1’in açık artırmayla satışa sunulduğunu, bilgisayarın yüksek bir fiyatla yeni sahibine kavuştuğunu okurlarımızla paylaşmıştık. Gündemde yer bulan bu açık artırmanın ardından, şimdi de şirketin en ender iPhone modellerinden birisi açık artırmada.

Bu model hiçbir zaman satışa sunulmamış olmasına rağmen oldukça değerli. Apple, ilk iPhone modellerini piyasaya sürmeden önce test amacıyla birkaç prototip modeli üretmişti. Bu model de, üretilen ve çalışanlar tarafından kullanılan modellerden birisi. Üzerindeki yazılardan da belli olabileceği üzere ilk prototip modellerinden olan telefon, 2006 senesinde üretilmiş.

Şu an 13.200 dolar (güncel kur oranlarıyla yaklaşık 85.000 TL) seviyesinde bulunan prototip modeli, 2015 senesinde de açık artırmaya çıkarılmıştı. Telefona 61.000 dolar ödeyenler olmuştu ancak açık artırma sonlanmadan önce sahibi ilanı kaldırmış ve telefonu yalnızca 8000 dolara bir kişiye özel olarak sattığını açıklamıştı.

Açık artırmanın sonlanmasına hala günler var ve 8000 dolara satılmış olmasına rağmen telefonun fiyatı yeniden 60.000 dolara kadar çıkabilir. Apple koleksiyoncuları, böylesine ender bir modeli elinde bulundurmak isteyecektir.

Kaynak