katlanabilir iPhone

İki sene içerisinde ‘katlanabilir iPhone’ satışa sunulacak!

Bank of America’nın analisti tarafından paylaşılan bir rapora göre 2020 senesinde katlanabilir iPhone modeli satışa sunulabilir. Raporun detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

CNBC tarafından paylaşılan bir habere göre Bank of America’nın analiz uzmanı yalnızca iki sene içerisinde katlanabilir iPhone modelinin satışa sunulacağını düşünüyor. Apple’ın mevcut iPhone tasarımını bir kenara bırakacağını söyleyen analist, tasarımın yenilenmesiyle birlikte şirketin katlanabilen materyaller kullanmaya başlayacağını belirtti. Uzman tarafından hazırlanan raporda Apple’ın bu büyük değişim için şimdiden planlamalar yaptığı ve hatta üreticilerle görüşmeye başlamış olabileceğinden bahsediliyor.

katlanabilir iPhone

Apple, katlanabilir iPhone için patent almıştı

Birçok patent başvurusunda bulunan Apple, yaklaşık 2 sene önce en büyük rakibi Samsung ile katlanabilir telefon teknolojisi konusunda küçük bir patent savaşı yapmıştı. Her iki şirket de kendi patentlerini üretmiş ve katlanabilir telefonlarda kullanılabilecek arayüzlerin, ekranların, hoparlörlerin ve diğer donanımların planlamaları hazırlanmıştı. Bu patentler sayesinde Apple’ın katlanabilir telefonlara o kadar da uzak olmadığını, hatta bu konuda bazı çalışmalar yürüttüğünü biliyoruz. Ancak yalnızca iki sene içerisinde iPhone’un böylesine büyük bir değişim geçirmesi şaşırtıcı olurdu.

Katlabilir iPhone için OLED ekrana geçildi

Raporda, Apple’ın katlanabilir telefonlar üretilmek amacıyla OLED ekranlara geçiş yaptığından da bahsediliyordu. Apple, iPhone X ile bu ekran teknolojisi ilk defa kullandı ve OLED ekranların ayrı birbirinden bağımsız piksellere sahip olmasından ötürü esnek ekran üretiminde kullanılabileceği biliniyor.